Home > Kunst en Cultuur > Andy Warhol Now, een Pop Art-kunstenaar om te worden herontdekt

Andy Warhol Now, een Pop Art-kunstenaar om te worden herontdekt

In Museum Ludwig in Keulen is tussen half december en komende voorjaar een grote overzichtstentoonstelling te zien van de wereldberoemde in 1987 overleden Pop Art-kunstenaar Andy Warhol. De tentoonstelling borduurt voort op een soortgelijke exhibitie drie decennia geleden in hetzelfde gebouw vlak achter de Dom van Keulen.

Warhol (Pittsburgh 1828) is met afstand de bekendste vertegenwoordiger van de Pop Art. Vrijwel iedereen is bekend met zijn iconische werken, waaronder MarilynCampell’s Soup Cans en Coca-Cola Bottles. Dertig jaar na zijn laatste overzichtstentoonstelling in Keulen presenteert Andy Warhol Now de kunstenaar Warhol als een vernieuwer. Zijn werk kan herontdekt worden, vooral door een jonge generatie in het huidige tijdperk van migratie en sociale diversiteit, is de gedachte achter de tentoonstelling.

Andy Warhol boeide en polariseerde met zijn persoonlijkheid. Met zijn kunst heeft hij een heel tijdperk gevormd. Het veelzijdige werk herdefinieerde de grenzen van de schilderkunst, beeldhouwkunst, film en muziek. Meer nog dan zijn bewuste flirt met de wereld van het consumentisme en de celebrities, maakt zijn pleidooi voor alternatieve levenswijzen hem vanuit een huidig perspectief tot een uitzonderlijk kunstenaar die nog steeds nieuwe interpretaties en inzichten kan aanreiken.

De grote tentoonstelling is opgebouwd uit meer dan honderd kunstwerken in verschillende media. Ze belicht Warhols uitgebreide artistieke praktijk tegen de achtergrond van prangende maatschappelijke vraagstukken. Beroemde sleutelwerken zoals de Elvis Presley-serie en kleurrijke variaties van zijn Electric Chair zijn vertegenwoordigd, evenals minder bekende motieven die een actuele kijk op deze kunstenaar van de eeuw in een tijd van politieke en culturele omwentelingen mogelijk maken.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Museum Ludwig en het Tate Modern Londen in samenwerking met de Art Gallery of Ontario, Toronto.

Andy Warhol Now is te zien in Museum Ludwig Keulen van 12 december 2020 tot en met 18 april 2021. Kijk voor meer informatie en reserveren van tickets op www.mudeum-ludwig.de

 

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu