Home > Kunst en Cultuur > Ma Machine d’Emotions bij Café Zondag

Ma Machine d’Emotions bij Café Zondag

Het in het bruisende Maastrichtse stadsdeel Wyck gelegen Café Zondag is nog tot en met 3 augustus 2021 het podium voor de eclectische emo-expo Ma Machine d’Emotions. Daarmee heeft Maastricht de wereldpremière van dit fascinerende kunstproject van de Belgische kunstenaar Jan Samyn die al jaren woont en werkt in Maastricht.

Ma Machine d’Emotions is een fascinerend kunstproject dat draait om een emotie-machine: het vertelt het verhaal van een man die worstelt met het uiten van zijn emoties en daarom een gigantische, ongelofelijk complexe machine bouwt waarin hij een bijzondere emotie verbergt. Een verborgen boodschap, bedoeld voor één persoon, verborgen in een georganiseerde chaos van 523 verschillende emoties, gerankschikt in een complexe orde van priemgetallen, categorieën, kleuren, symbolen, talen en teksten.

De eerste serie van 43 pentekeningen vormt de start van deze vertelling en is tot 3 augustus te zien in Café Zondag aan de Wycker Brugstraat in Maastricht. Daarna ontvouwt het verhaal zich verder langs onder andere Resana in Italië, Cascais in Portugal, Barcelona in Spanje, Lyon in Frankrijk en de Verenigde Staten San Diego, Hawaii en New York.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu