Home > Branded content > Gratis online-concerten en #philgood-momentjes

Gratis online-concerten en #philgood-momentjes

Het feit dat door het coronavirus ook het hele culturele leven tot stilstand is gekomen, zet veel culturele instellingen in Nederland en België aan tot extra creativiteit en vooral ook alternatieve manieren om zichzelf te presenteren. Zo zendt het Concertgebouw in Amsterdam vrijdag 3 mei via Facebook en YouTube een registratie uit van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Het gaat om een opname van het Concertgebouworkest onder leiding van maestro Iván Fischer.

Ook philharmonie zuidnederland kan de komende maanden geen concerten geven, maar het Zuid-Nederlandse gezelschap, een van de belangrijkste professionele klassieke orkesten van Nederland, wil mensen de komende weken desondanks op diverse manieren laten genieten van klassieke muziek.

Om het coronaleed wat te verzachten, biedt philharmonie zuidnederland een tijdelijk gratis abonnement aan op de het Nederlandse culturele televisiekanaal Stingray Nederland, zodat thuis, in de huiskamer, in de tuin of op het balkon kan worden genoten van concerten, opera’s en documentaires klassieke muziek. Het abonnement, dat een maand geldig is, is geheel kosteloos, zonder verder verplichtingen, benadrukt een woordvoeder van philharmonie zuidnederland. Wie gebruik wil maken van het aanbod, kan zich aan melden via deze link.

Daarnaast trakteert philharmonie zuidnederland het publiek de komende weken regelmatig op een #philgood-momentjes, via Facebook, Instagram en LinkedIn. #philgood-momentjes zijn korte muzikale opnames, die verzorgd worden door musici van het orkest. De leden van het orkest stellen zich in de filmpjes voor en spelen een stukje. Hoornist Cleo Simons beet het spits af, begeleid door zijn dochter op de harp. Het leidde tot een ontroerend filmpje, dat hier te zien is.

Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar presenteert philharmonie zuidnederland Muziekmaatjes, een speciale website waarmee kinderen zelf kunnen experimenteren met muziek, bijvoorbeeld aan de hand van zelfgemaakte muziekinstrumenten.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu