Home > Business > Ludo Diels benoemd tot secretaris WMC Kerkrade

Ludo Diels benoemd tot secretaris WMC Kerkrade

Auteur: Maarten van Laarhoven

Ludo Diels is benoemd tot secretaris van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Hij volgt daarin Max Kousen op die deze functie naast zijn waarnemend voorzitterschap vervulde. Max Kousen heeft inmiddels het voorzitterschap aanvaard.

Diels, onder meer medewerker en columnist van Chapeau Magazine, vormt al sinds 2007 vast onderdeel van het WMC-bestuur en heeft zich de afgelopen jaren met name ingezet voor een sterkere internationale positionering, externe communicatie en de uitrol van een strategie voor de social media.

WMC-voorzitter Max Kousen noemt Diels ‘een stille kracht binnen het bestuur’. ,,Hij treedt niet vaak op de voorgrond, maar voedt de organisatie met waardevolle, creatieve ideeën. Zo zorgde hij er ook voor dat het WMC de afgelopen jaren wereldwijd nog breder onder de aandacht kwam. Bovendien beschikt hij over een groot netwerk.’”

Uit de koker van Diels kwam onder meer het idee van het WMC Atelier: een digitale vergaarbak van de vaak inspirerende en ontroerende verhalen van deelnemers aan het WMC. Tevens trok hij André Rieu aan als ambassadeur van het festival.

De in Kerkrade geboren Ludo Diels (1970) studeerde Communicatiemanagement in Antwerpen en Cultuurwetenschappen aan de universiteit in Maastricht. Tijdens en na zijn studietijd schreef en werkte hij voor media als HP/de tijd, de Volkskrant, Chapeau Magazine, Zuiderlucht, L1 TV en popmagazine Heaven. Hij richtte in 2002 zijn eigen bedrijf op waarmee hij actief is op het snijvlak van communicatie, cultuur en journalistiek. Voor IBA Parkstad is hij verantwoordelijk voor de communicatie en culturele projecten. Daarnaast werkt hij als communicatiedeskundige voor meerdere organisaties in het land.

De aanstelling van Ludo Diels als secretaris maakt deel uit van een algehele verjonging van het WMC-bestuur. Ook past deze benoeming bij het profiel van de recent in het leven geroepen Raad van Advies met Maria van der Hoeven, Joop Daalmeijer, Jan Mans en Henk Kivits. 

De 18e editie van het WMC vindt plaats van 6 t/m 30 juli 2017 en trekt naar verwachting zo’n 350 duizend bezoekers en meer dan 20 duizend deelnemers.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.