Home > Kunst en Cultuur > ParkCity Live: groots maar toch intiem

ParkCity Live: groots maar toch intiem

Voor de twaalfde keer werd Park Bekkerveld in Heerlen afgelopen weekend omgetoverd tot festivalterrein voor ParkCity Live. Wat ooit begon als een buurtfeestje, lijkt elke editie opnieuw verder door te groeien tot een festival met internationale allure, waarbij de intieme buurtsfeer behouden wordt. Dat merk je op het festivalterrein, en op het relatiedek.

Maar liefst 40.000 festivalbezoekers wisten afgelopen weekend hun weg naar ParkCity Live te vinden. Daar had festivalbaas Hans Paul Nieskens een muzikale, culturele en culinaire programmering voorzien waar je u tegen zegt. Op de vele podia was er voor elk wat wils. Van Nederlandstalige meezingers en pop tot R&B en opzwepende dansdeuntjes. Daarnaast was er meer dan voldoende culturele randprogrammering om je dagenlang te amuseren. Van de vinyl l‘express platenbus tot een trouwkapel waar festivalbezoekers voor één dag kunnen trouwen, een kidscorner en een heus foodtruck walhalla. Allemaal even feestelijk en vrolijk gedecoreerd.

Waar het gros van de 40.000 festivalbezoekers de sfeer volledig beleefde op het festivalterrein, mochten zo’n 1700 bezoekers per festivaldag dat doen vanaf het relatiedek. Dat is een stukje ParkCity Live waar 200 sponsors en hun relaties, bestuurders, journalisten, ondernemers, artiesten en artiestenmanagers samenkomen om te netwerken, festivallen en zich culinair in de watten te laten liggen.

Het PCL-relatiedek bestaat uit een gigantische pagodetent met uitzicht op het hoofdpodium en een bijzonder sfeervol ingerichte festivaltuin; op de momenten dat het zonnetje zich even niet liet zien afgelopen weekend, bracht de exotische entourage de relaties zonder moeite in zomerse sferen. Aan de rand van de ruime tent kon je genieten van eersterangs uitzicht op het hoofdprogramma, in de tuin boden stoeltjes, zitjes en tafeltjes alle ruimte om even op te laden en te genieten van het grote aanbod aan eten en drinken.

De culinaire invulling van het relatiedek werd verzorgd door NOON in Maastricht. Van oesters en aangeklede bites om mee te beginnen, tot luxe comfortfood in de vorm van de big jack hamburger en dé fameuse chevy chicken pita tot volwaardige hoofdgerechten als Asian ribs, zeebaars of buttersteak. Nieskens geeft daarmee een gigantisch visitekaartje af voor NOON.

IJs om het feestmaal af te sluiten werd verzorgd door Visser Chocolade, bijpassende cocktails door Pieter van Veldhoven van Shake en Serve, een ruim assortiment wijnen en bubbels per glas en per fles door Vojacek Wijnen. Een compleet kader om tot de late uurtjes te genieten en netwerken.

Zonder twijfel zou ParkCity Live het dubbele aantal kaartjes hebben kunnen verkopen als daar de fysieke ruimte voor was. Al is het voor de sfeer eigenlijk ook wel prima dat het festival op deze manier groots maar toch heel intiem blijft.

ParkCity Live 2025 staat gepland voor 28 en 29 juni.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.