Home > Kunst en Cultuur > Heerlen ontvangt The Addams Family met open armen

Heerlen ontvangt The Addams Family met open armen

Auteur: Demy Janssen

Het is de grootste reizende productie van het theaterseizoen 2018-2019: de nieuwe Nederlandse bewerking van Broadway-hit The Addams Family. De spectaculaire komische musical, met in de hoofdrollen niemand minder dan Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp en Tony Neef, gaat dit najaar in première, en is van 19 tot en 24 februari exclusief voor Limburg te zien in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

The Addams Family vertelt het verhaal rond een excentrieke familie die huist in een macabere villa. De bijzondere vertelling gaat al generaties mee. De meeste vijftigplussers kunnen zich de Amerikaanse televisieserie uit de vroege jaren ’60, die vanaf 1976 te zien was op de Nederlandse televisie, nog levendig voor de geest halen.

De nieuwe Nederlandse bewerking van de gelijknamige Broadway-hit is een mega-productie met een absolute sterrencast, een live orkest, een schitterend decor dat voldoet aan internationale maatsteven en tal van spectaculaire effecten die horen bij een grootschalige humoristische musical vol met vrolijk stemmende zwartgalligheid.

Het is een musical vol macabere grappen die van alle tijden zijn. Morticia, de betoverend mooie vrouw des huizes wordt permanent het hof gemaakt wordt door haar galante echtgenoot Gomez. Hun kinderen Wednesday en Pugsley vermaken zich het liefste met een elektrische stoel en pijnbank. Fester, hun excentrieke ‘uncle’, die kennelijk uit het graf is opgestaan, kickt op pijn en beschikt daarnaast over de uitzonderlijke gave dat hij stroom kan opwekken. En dan is er ook nog de boomlange butler met de ingevallen ogen (Lurch) die een griezelig bewegende hand (Thing) op een dienblad presenteert.

The Addams Family, die in februari afzakt naar Heerlen, kent een sterrencast om van te smullen, met smaakmakers als Johhny Kraaijkamp (Gomez) en Pia Douwes (Morticia). De rol van dochter Wednesday wordt vertolkt door Marjolein Teepen, die ruim tien jaar geleden grote bekendheid verwierf door haar deelname  aan het televisie programma Op zoek naar Evita en sindsdien in diverse grote musicals speelde. Martijn Vogel (Pugsley) was als kind te zien in onder meer Pietje Bell en The Sound of Music en speelde sinds 2011 rollen in diverse grote musicals.

In de nieuwe mega-productie draait alles om de inmiddels volwassen geworden dochter Wednesday, die hartstochtelijk verliefd geworden is op Lucas (Terence van der Loo), een ‘doodgewone’ jongen uit een ‘doodgewoon’ Hollands gezin. Het staat garant voor veel intriges en een doorlopend kijk- en luistergenot. Mis het niet. De kaartverkoop gaat op dit moment al erg hard, dus is het zaak er snel bij te zijn.

Kaarten zijn te bestellen via www.theaddamsfamily.nl en Parkstad Limburg Theaters www.plt.nl

 

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu