Home > Kunst en Cultuur > King Lear deze maand opnieuw in Maastricht

King Lear deze maand opnieuw in Maastricht

Auteur: Maarten van Laarhoven

Wie denkt dat er in deze tijd geen belangstelling meer is voor klassiek toneel heeft het mis. Van de eigentijdse bewerking van King Lear, gespeeld door Toneelgroep Maastricht met in de hoofdrol Huub Stapel, Wilfried de Jong en Porgy Franssen, zijn op dit moment door het hele land al meer dan 25.500 tickets verkocht, zo meldt het Theater aan het Vrijthof. Daar zijn van 10 tot en met 15 december de vijf allerlaatste voorstellingen te zien.

De officiële première voor de landelijke tournee vond begin oktober plaats in de geheel vernieuwde Papyruszaal van het Theater aan het Vrijthof. Volgens een woordvoerster van het theater is het de eerste keer dat een grote klassieker als King Lear van Toneelgroep in totaal maar liefst tien keer op de planken van Theater aan het Vrijthof wordt uitgevoerd. De symbolische kroon vormt de voorstelling op 7 december in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De productie toont volgens directeur Jean Boelen van het Theater aan het Vrijthof aan dat toneel in deze tijd nog altijd actueel is en bovendien sterk leeft in de regio Maastricht en Zuid-Limburg. ,,Normaal gesproken zijn dit soort reeksen van toneelklassiekers in deze omvang enkel te zien in de Randstad. Daarom zijn we bijzonder trots op ons huisgezelschap Toneelgroep Maastricht. Samen proberen we toneel nog meer op de kaart te zetten in Limburg en bewijzen we dat Maastricht een echte toneelstad is”, aldus Boelen.

De voorstelling wordt onder meer geroemd om haar sterke cast. Huub Stapel speelt de rol van Koning Lear, die besluit zijn land te verdelen onder zijn drie dochters en vervolgens in een neerwaartse spiraal terechtkomt en alles kwijtraakt. De sterrencast bestaat verder uit Wilfried de Jong als nar, Porgy Franssen, Dries Vanhegen, Hans van Leipsig, Louis van Beek, Dirk Roofthooft, Elisabeth De Loore, Mieneke Bakker, Caro Derkx, Sylvia Poorta en Hans Trentelman.

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu