Home > Kunst en Cultuur > Limburgs Museum landt op Maastricht Aachen Airport

Limburgs Museum landt op Maastricht Aachen Airport

In de bussinesslounge van Maastricht Aachen Airport is tot eind oktober de video-installatie Levensstroom te zien van de Limburgse filmer en kunstenaar Rob Hodselmans. De installatie is het resultaat van een samenwerking tussen het Limburgs Museum in Venlo en de luchthaven in Beek. Gedeputeerde van Economie Stephan Satijn opende de installatie dinsdag.

Met het kunstwerk wil het Limburgs Museum ook mensen buiten de museummuren inspireren met bijzondere verhalen van Limburg, zegt museumdirecteur Bert Mennings. ,,Daar past zo’n internationale plek als Maastricht Aachen Airport in het hart van de Euregio fantastisch bij. Met het ontroerende werk Levensstroom planten we het zaadje van de heimwee, om terug te keren naar Limburg.”

Levensstroom is een poëtische ode aan de Maas. Kunstenaar Rob Hodselmans (1967) maakte de video-installatie speciaal voor het Limburgs Museum. Hij toont zijn vader en dochter zwemmend in de Maas tussen zijn geboorteplek Belfeld en zijn woonplaats Venlo. ,,Ik wilde laten zien hoe het leven doorgegeven wordt,” zegt Hodselmans, “en hoe belangrijk de Maas is. Voor mij is die rivier een levensader; zoals het bloed door mijn lijf stroomt, zo stroomt de Maas door mijn streek.”

Jos Roeven, CEO van Maastricht Aachen Airport over de samenwerking met het Limburgs Museum:  ,,Onze partners in de regio leveren een belangrijke bijdrage aan ons succes. We zijn dan ook trots dat we die regionale samenwerking nu uit kunnen breiden in de culturele sector. En wat past dan beter dan een kunstwerk over de Maas? Want zoals de Maas de verschillende delen van Limburg verbindt, verbinden wij Limburg met de verschillende delen van de wereld.”

De businesslounge, waar de video te zien is, bevindt zich achter de security controle in de vertrekhal en is toegankelijk voorafgaand aan iedere vertrekkende passagiersvlucht voor passagiers met een geldig vliegticket.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.