Home > Kunst en Cultuur > Mark Rutte lovend over Heerlen

Mark Rutte lovend over Heerlen

Minister-president Mark Rutte toonde zich bij de opening van de 25e editie van het Schrit_tmacher Festival in het Parkstad Theater lovend over Heerlen. „Ik ben net nog met Emile Roemer gaan eten bij Schunck en nu in het theater van dezelfde architect Peutz, dat ziet er indrukwekkend uit. Intussen is bekend geworden dat de resten van het oudste bouwwerk van Nederland. En nu dit prachtige festival. Heerlen mag best wat meer trots tonen.”

De premier gaf aan dat hij en Roemer in de Haagse tijd op politiek terrein weliswaar tegenstanders waren, maar dat ze persoonlijk altijd goed met elkaar konden opschieten. Een app van de waarnemend burgemeester van Heerlen was dan ook voldoende om Schrit_tmacher in zijn agenda te zetten. „Het verbaast me enigszins dat Angela Merkel niet hier is, want die zegt altijd dat we alles schritt für schritt moeten doen”, zo grapte hij.

Rutte was ondanks het coronovirus niet te beroerd om een aantal mensen de hand te schudden. „Dat doe ik gewoon. Ik vertrouw op de adviezen van het RIVM en de GGD en wij hoeven vooralsnog in Nederland geen grote bijeenkomsten af te gelasten. Nee, ook TEFAF niet. Maar we volgen het op de voet.”

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu