Home > Kunst en Cultuur > Visit Tongeren wint de Tourism Ambassador Award 2022

Visit Tongeren wint de Tourism Ambassador Award 2022

De organisatie Visit Tongeren heeft de Tourism Ambassador Award 2022 gewonnen. Met de jaarlijkse uitreiking zet de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van de Hogeschool PXL een Limburgse toeristische speler in de kijker.

Visit Tongeren kreeg de prijs met name vanwege de sterke focus op kinderen van 3 tot 12 jaar. De oudste stad van België ontwikkelde tal van kindvriendelijke producten en activiteiten, die het zowel in- als outdoor goed doen. Denk aan gezelschapsspelen, knutseldozen, maar ook aan stopmotion filmpjes, audiotours of zelfs een geurtocht. Het Teseum en het Gallo-Romeins Museum staan steevast op de to-do lijst.

Naast de nieuwe technologie biedt de toeristische dienst ook tal van ‘kidsproof’-plekken aan in de stad, zoals het Pliniuspark, De Motten of het natuurreservaat De Kevie. De stad gaat overigens een druk toeristisch seizoen tegemoet. Zo gaat in mei het vernieuwde stadhuis open, wordt in juni de basiliektoren ontsloten en maakt men zich op voor de zevenjaarlijkse kroningsfeesten, waar honderdduizenden pelgrims en toeristen worden verwacht.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.