Home > Society > Uit het Prestige Trendboek: Flower Power

Uit het Prestige Trendboek: Flower Power

Het Prestige Trendboek, een kleurrijk overzicht van de nieuwste trends op het gebied wonen, werken en lifestyle in een prachtig boek met hard kaft, is in Belgisch Limburg alweer jaren een begrip. In samenwerking met Chapeau heeft de uitgever dit jaar voor het eerst een grensoverschrijdende editie op de markt gebracht en is de inhoud van het boek gericht op zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Het boek omvat honderd trendsetters, waarvan Chapeau er vanaf vandaag elke week een voor u uitlicht. Vandaag: Flower Power

Planten zijn niet meer weg te denken uit ons huis. In elk hedendaags interieur zie je wel een Gatenplant, Vrouwentong of Goudpalm. In 2019 krijgen ze er zachte, fleurige kompanen bij.

Zacht en rond, 
Als gevolg van een steeds sneller draaiende maatschappij groeit de behoefte aan vertraging en verzachting. Bewust of onbewust halen we fragielere bloemen en planten in huis. Ook het kleurenpalet wordt zachter, met pasteltinten in de hoofdrol. Pluisbloemen, bladplanten met een donsje of fijne blaadjes en bloemen, zoals Ranonkels en Narcissen, zijn populair.

Naast een energieke groene kamerplant kiezen we voor eigen kweek of gedroogde bloemen.

Eenvoud Siert,
Duurzaamheid is ook in 2019 een niet te onderschatten item. Dat uit zich in alle aspecten van ons leven, ook in onze plantenkeuze. Steeds meer kiezen we voor een sober, eenvoudig interieur waarin we tot rust kunnen komen. Naast groene kamerplanten, zoals de monstera of gatenplant, die zorgen voor een cleane, moderne look, krijgen bloemen van eigen kweek of gedroogde bloemen een plaats. Deze laatste zijn enorm in opmars, ook in combinatie met versgeplukte exemplaren. Natuur- en grijstinten zetten de toon. Wie liever iets fleurigs in huis heeft, kiest voor fris en fruitig. Kleurrijke bloemen brengen extra leven in huis. Naast grote boeketten zijn ook kleine varianten opnieuw in.

_____________________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu