Home > Society > Een magische wintermaand in Maastricht

Een magische wintermaand in Maastricht

Vrijdagavond 29 november vond de officiële opening van Magisch Maastricht op het Vrijthof plaats. Het jaarlijkse kerstevenement, dat ook dit jaar weer door Stichting Winterevents Maastricht wordt georganiseerd, heeft gedurende het eerste weekend al gezorgd voor veel gezellige reuring in de stad en trekt naar verwachting ook de rest van de decembermaand veel bezoekers naar het hartje van Maastricht.

Om alle bezoekers van Magisch Maastricht ook dit jaar weer te verrassen, hebben Ralph Meijs en Ralph Bastiaans van Stichting Winterevents Maastricht een aantal nieuwe elementen toegevoegd aan Magisch Maastricht op het Vrijthof (dat officieel een onderdeel is het stadsbrede Magisch Maastricht).

Zo is sinds afgelopen vrijdag de Sint Servaas Basiliek via het Vrijthof te betreden. Dat is een unicum: de basiliek op het iconische Vrijthof is normaal louter via de zijingang op het Keizer Karelplein te bereiken. Door de basiliek bij de kerstmarkt te betrekken, willen organisatie en kerkbestuur de verbinding tussen kerstmarkt en kerstverhaal benadrukken. Dat kan door een bougie’ke op te steken, door deel te nemen aan een van de zogenaamde fluistertochten of bij een van de lezingen over het kerstverhaal (in het dialect).

Ook de inrichting van het Vrijthof is dit jaar anders dan normaal: stands zijn omgedraaid om meer gezelligheid op het plein te creëren en er is een tweede Santa Village ingericht.

Komende vrijdag, 6 december, is Maastricht opnieuw het decor voor de landelijke intocht van de Kerstman. Twee jaar geleden vond deze intocht voor de eerste keer plaats. Het evenement leverde de stad Maastricht veel aandacht in de media op.

_____________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.