Home > Limbourgeois (foto) > Theresa May bij sleuteloverdracht in Maastricht

Theresa May bij sleuteloverdracht in Maastricht

Een verrassing bij de sleuteloverdracht in Maastricht, de Britse premier Theresa May kwam al dansend, in haar wat houterige stijl, het podium op. Althans zo leek het, achter het masker ging in werkelijkheid burgemeester Anne-Marie Penn schuil, die aankondigde dat Maastricht zich niet los gaat maken van Nederland en ook niet van Europa.

Een geruststelling voor de aanwezigen onder wie de ministers Bruno Bruins en Cora van Nieuwenhuizen. Gouverneur Theo Bovens was er ook bij, al dwaalden zijn gedachten soms af naar Heerlen, waar ook een sleuteloverdracht werd gehouden. „Het zou me niet verbazen als mijn naam daar nog genoemd wordt vanmiddag”.

De politieke perikelen in Heerlen en Kerkrade, maar ook de kwestie  van de ‘spionage’ rondom enkele ambtenaren in Maastricht, vormden een rode draad. De burgemeesters Penn en Roemer hebben nu even niks te vertellen, het is nu aan de stadsprinsen om met de scepter te zwaaien.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu