Home > Society > Iets meer ruimte op Nieuwjaarsreceptie in Gouvernement

Iets meer ruimte op Nieuwjaarsreceptie in Gouvernement

De Nieuwjaarsreceptie van vóór corona was weer terug in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht, al was het deze keer toch een  tikkeltje anders. In principe is de receptie voor álle Limburgers, maar die passen natuurlijk nooit in de feestzaal.

In de praktijk komen vooral die Limburgers die een uitnodiging hebben gekregen en dat zijn dan met name bestuurders van de lokale overheden, vertegenwoordigers van maatschappelijke en culturele instellingen, en ook mensen uit het bedrijfs- en verenigingsleven.

Er gingen deze keer wat minder uitnodigingen die kant op, het nieuwe Provinciebestuur onder leiding van gouverneur Emile Roemer had de burgemeesters gevraagd om ook wat ‘gewone burgers’ mee te brengen. Daarom kregen nogal wat mensen die vroeger wel een uitnodiging kregen, er nu geen. Dus zagen we bijvoorbeeld minder oud-burgemeesters en andere bestuurders van voorheen.

Aangezien het niet helemaal gelukt was om meer ‘gewone Limburgers’ naar de receptie te krijgen – waarschijnlijk omdat het niet zo’n receptiegangers zijn – was er daarom dit jaar iets meer ruimte op de vloer, waardoor je wat makkelijker tussen het gezelschap door kon lopen, om te kijken wie je nog meer de beste wensen voor het nieuwe jaar kon overbrengen.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.