Home > Limbourgeois > Netwerkborrels Preuvenemint: van Wopke Hoekstra tot Cor van Zadelhoff

Netwerkborrels Preuvenemint: van Wopke Hoekstra tot Cor van Zadelhoff

Na twee jaar gedwongen pauze is het Preuvenemint in Maastricht donderdagmiddag met een aantal netwerkborrels stevig van start gegaan. De tropische temperaturen werden getrotseerd door vele genodigden. Alleen al bij de vastgoedborrel onder de noemer ‘Building Society’ waren er 650 gasten uit heel het land.

 

„Het is belangrijk voor de hele regio dat we de grote spelers zoals investeerders hier naartoe halen zodat we de nodige projecten kunnen verwezenlijken, onder meer op het gebied van woningbouw”,  zo zei Piet Joosten, CEO van de RO Groep en een van de gastheren.

 

De meest opvallende gast was zonder twijfel CDA-minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken. Die kreeg afgelopen dagen politiek Den Haag over zich heen omdat hij een bom zou hebben gelegd onder het kabinet Rutte IV vanwege zijn afwijkend standpunt inzake de stikstofcrisis en de koopkracht. Het was niet dat hem de grond onder de voeten te heet was geworden, zo vertrouwde hij ons toe in de stand van restaurant Tout à Fait.

 

„Ik was hiervoor al lang uitgenodigd door Vivianne Heijnen (staatssecretaris) en dat had ik ook toegezegd. Bovendien is het goed dat wij als Haagse politici zoveel mogelijk in het land komen. Bovendien heb ik een speciale band met Maastricht, ik heb familie die hier vandaan komt, ik ben er al in mijn jeugdjaren vaak geweest.”

Hij sprak de verwachting uit dat hij ook met Kerstmis nog minister zou zijn, maar hij hield wel een slag om de arm. In ieder geval liet hij zich het koele Limburgse bier goed smaken.

 

Een andere opvallende aanwezige was de Amsterdamse vastgoedondernemer Cor van Zadelhoff, een van de grootste op zijn gebied in Nederland. „Ik kom heel graag in Maastricht, een prachtige stad. Eerlijk gezegd heb ik er nooit echt zaken kunnen doen. Ik heb hier nog een tijdje een kantoor gehad, maar het was moeilijk om ertussen te komen bij die Limburgers. Maar niet erg, dan kan ik nog altijd komen om gezellig een glas bier te drinken.”

 

Aan de vastgoedborrel deed ook de Gemeente Maastricht mee. „Het is goed dat wij als overheid hierbij aanwezig zijn, je moet met de markt in gesprek blijven”, vertelde Hubert Mackus, wethouder van Economische Zaken. „En bij een glas bier of wijn leg je nieuwe contacten die later misschien tot iets moois voor de stad kunnen leiden.”

Iedereen was het erover eens dat het ZOOM-tijdperk van corona was afgesloten. „De echte persoonlijke ontmoetingen zijn veel waardevoller”, zei Jaco Meuwissen van 3W Real Estate.

 

In vergelijking met vroegere edities was deze borrel overigens wat soberder, zonder champagne en kreeften. Dat vond men beter passen in deze tijd.

Ook opvallend was de aanwezigheid van TEFAF-directeur Bart Drenth die er speciaal voor uit Amsterdam was afgereisd. „Wij willen de band met de stad Maastricht en de regio verder aanhalen en hier tref je dan een aantal belangrijke mensen die daarbij kunnen helpen. Wij zijn hard aan het werk om in maart weer een ‘normale’ beurs te organiseren over de volle lengte van 11 dagen en we werken altijd aan verbeteringen, zoals in het MECC als ook in de stad. Bovendien is het heerlijk om hier op zo’n prachtig culinair festijn te zijn.’’

 

Ook de Belgische sterrenchef Wout Bru kwam even kijken. Hij werkt voor de gelegenheid samen met restaurant Bouchon d’en face in Maastricht en kwam speciaal even langs tussen zijn drukke werk door dit weekend op het autocircuit van Spa-Francorchamps. „Nee, ik heb niet zo hard gereden als Max Verstappen, maar het gaat daar wel hard met de catering.” Bru werkt al jaren in Durbuy. „Dat ontwikkelt zich als het tweede Knokke van België met steeds meer publiek, ook uit Nederland.”

Het hele weekend zijn er nog veel netwerkborrels op het Preuvenemint. Alleen al bij Bouchon d’en face in totaal 15. Mede-eigenaar Armand Vliegen: „Advocaten, accountants, bankiers, noem maar op. Ze willen elkaar allemaal weer ontmoeten in een prettige omgeving. Nou, dan is dit de ideale plek daarvoor.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.