Home > Kunst en Cultuur > Slotconcert Maastrichts Salon Orkest bij Château St. Gerlach

Slotconcert Maastrichts Salon Orkest bij Château St. Gerlach

Vijf leden van het Johann Strauss Orkest van André Rieu die samen het Maastrichts Salon Orkest vormen, spelen zaterdag 3 oktober het slotconcert op het landgoed van Château St. Gerlach. Het mini-concert, dat wordt gekoppeld aan een diner verzorgd door de witte brigade van het kasteel in Houtem-St. Gerlach, is de laatste van een korte reeks concerten.

André Rieu speelt zelf niet mee, maar hij heeft wel zijn steentje bijgedragen aan de mini-concerten: het repertoire werd in samenspraak met Rieu samengesteld door de muzikanten, onder leiding van violist Frank Steijns. Het huidige Maastrichts Salon Orkest is een nieuwe versie van het ensemble waarmee André Rieu’s internationale carrière in de jaren zeventig begon.

Veel van het repertoire stamt uit die periode in de jaren zeventig. Ook zal het hele Maastrichts Salon Orkest de originele kleren van het Johann Strauss Orkest dragen. De muziek wordt gespeeld tijdens een openlucht diner op het landgoed van Château St. Gerlach. Voor de samenstelling van dat viergangendiner heeft de keukenbrigade van het kasteel zich laten inspireren door de muziek. Het resultaat is een verrassende compositie voor alle zintuigen.

Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het paviljoen op het terrein.

Win

In samenwerking met André Rieu en Château St. Gerlach mag Chapeau Magazine 2 arrangementen voor het slotconcert van het Maastrichts Salon Orkest op 3 oktober 2020 weggeven. Wil jij kans maken? Check de Instagram-pagina @chapeaumagazine.

show auteur

Auteur: Bo Bazen

Beginnend content creator die niet terugdeinst voor een uitdaging

Bo Bazen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.