Home > Kunst en Cultuur > Mooie start Cultura Nova

Mooie start Cultura Nova

Het festival Cultura Nova beleefde een sterke start. Op het plein voor het theater in Heerlen genoten duizenden mensen van de fraaie show van de Italiaanse groep Kitonb. De danseressen zweefden tientallen meters boven het publiek dankzij een hoogwerker. Het spektakel werd live door L1 TV uitgezonden.  

In de spiegeltent was het vooraf behoorlijk druk met vele gasten die werden ontvangen door waarnemend burgemeester Emile Roemer en Rocco Malherbe van de organisatie.

Veel burgemeesters onder wie Antoin Scholten. (Venlo), Sjra Cox (Sittard-Geleen), Jan Schrijen (Valkenburg), Jos Som (Kerkrade), Désirée Schmalschläger (Nuth) en Raymond Vlecken (Landgraaf). En uiteraard ook mensen uit het culturele leven zoals Kor Bonnema (Schunck) en Bas Schoonderwoerd (Parkstad Theaters). De laatste vertelde ons dat de samenwerking tussen de theaters in Zuid-Limburg beter begint te lopen. Dat werd ook tijd.

De komende dagen is het een en al cultuur in Parkstad en de belangstelling is groot. De uitvoering van de ‘Carmina Burana’in de zilverzandgroeve in Heerlerheide is al uitverkocht met ruim 8.000 kaartjes en de voorstellingen van Toneelgroep Maastricht met het stuk ‘Emma’ in Treebeek zitten ook al vol met dik 3.000 mensen.

 

Fotografie: Frits Widdershoven  

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu