Home > Interieur > Online favourites 09-05

Online favourites 09-05

Deze week staat er weer een favoriet merk van Chapeau klaar voor u in Online favourites. Dit keer geen merk, maar een waar modemuseum in België: Modemuseum Hasselt.

 

Het voormalige klooster van de Grauwzusters is het pand waar tegenwoordig Modemuseum Hasselt zich gevestigd heeft. In de gevel zitten muurankers die prijsgeven uit welk jaar het klooster dateert: 1664. Pas ruim drie eeuwen na die datum opent het Modemuseum in 1989 de deuren. Een zorgvuldige restauratie tussen 1993 en 1995 gebeurde door Luc Vanroye. De ingrepen in het interieur, zoals de glazen overkapping en het meubilair, werden ontworpen door Vittorio Simoni.

Collectie

De collectie van het Modemuseum Hasselt, bestaande uit kleding, schoenen, handtassen, accessoires en ondergoed, telt ongeveer 17.000 items. De tentoongestelde objecten geven een beeld van de Westerse modegeschiedenis vanaf 1750 tot heden. Het collectiebeleid is erop gericht zowel historische kleding als stukken van hedendaagse ontwerpers te verwerven en te bewaren in de meest optimale omstandigheden.

Welkom in de wereld van Paul Smith

Sinds 30 januari 2015 neemt Modemuseum Hasselt je mee achter de schermen van de wereld van Paul Smith waar intuïtieve creativiteit het voor het zeggen heeft. Maak kennis met de scherpzinnige designer achter dit typisch Brits label, dat uitgegroeid is tot een van de meest toonaangevende modemerken ter wereld, maar kleinschalig begon.

Paul Smit toont niet allen eerste stukken die hij verkocht in zijn boetiekje in Nottingham , maar ook werken uit zijn meest recente collecties. De opkomst van een van de grootste internationale modemerken komen onderweg in beeld. Bovendien kun je een blik werpen in de unieke scherpzinnige geest van de ontwerper.

Kijk voor meer informatie op de website van Modemuseum Hasselt.

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu