Business|Kunst en Cultuur|Living|Travel

Chapeau Business 21-05

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl

Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor. In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: Business Club Maas Rhein

Business Club Maas Rhein is een grensoverschrijdende netwerkorganisatie. Elke maand ontmoeten Limburgse en Duitse ondernemers elkaar tijdens een bedrijfsbezoek of borrel, die afwisselend plaatsvinden in Duitsland of Nederland.  “Als business club creëren we ontmoetingsmogelijkheden en laten we bedrijven bij elkaar in de keuken kijken”, vertelt Lei Heldens, voorzitter van Business Club Maas Rhein. “Op deze manier helpen we onze leden om grensoverschrijdend zaken te doen.” 

Ondernemers helpen om over de grens zaken te doen

Business Club Maas Rhein telt ongeveer 125 leden, waarvan zo’n 40% Duitse ondernemingen en 60% Nederlandse, voornamelijk afkomstig uit de regio Venlo. “Wat onze club uniek maakt”, vervolgt Lei Heldens, “is het feit dat niet alleen bedrijven lid zijn, maar ook gemeenten aan beide kanten van de grens, kennisinstellingen, de Kamer van Koophandel, de Duitse Industrie & Handelskamer en Wirtschaftsförderungsgesellschaften. Juist deze organisaties kunnen ondernemers helpen om ook over de grens zaken te gaan doen.”  

Eén sterke regio

Volgens Lei Heldens hoeft de grens al lang geen obstakel meer te zijn voor grensoverschrijdend ondernemerschap. “We moeten niet denken in landen, grenzen en verschillen. Noord-Limburg en het Niederrheingebied vormen samen één sterke economische regio. Daar ligt de kracht. Het valt me op dat veel ondernemers gefocust zijn op het verre Oosten. Kijk je echter naar Nordrhein Westfalen – onze natuurlijke buren – dan ligt daar een enorm achterland met zakelijke kansen. Daar zouden we in deze regio nóg meer gebruik van moeten maken.” 

Van nature goede zakenpartners

Komt het op netwerken aan, dan zijn er nogal wat verschillen tussen Duitsers en Nederlanders. “Duitsers zijn minder bekend met het fenomeen ‘netwerken’. Netwerken is in Duitsland vooral sectoraal georganiseerd en wat formeler. In Nederland zijn we daarentegen gewend om te netwerken met mensen uit allerlei bedrijfssectoren. Toch is het de gedeelde cultuur die maakt dat Limburgers en Duitsers van nature goede zakenpartners zijn, meent Lei. “Duitsers vinden het prettig om met Limburgse bedrijven zaken te doen. Ze vinden ons sympathiek, locker en waarderen onze creativiteit. ”

Bezoek de website voor meer informatie: www.bcmaasrhein.eu

Deel dit artikel:
Meer artikelen over:
Business, Kunst en Cultuur, Living, Travel

Gerelateerd nieuws