Home > Kunst en Cultuur > NS Publieksprijs kroon op het schrijverswerk van Anya Niewierra

NS Publieksprijs kroon op het schrijverswerk van Anya Niewierra

Met het winnen van de NS Publieksprijs 2023 voor haar boek De Camino heeft Anya Niewierra de kroon op haar schrijverswerk gezet. Tien jaar geleden bracht ze haar eerste thriller uit onder de titel Vrij Uitzicht. En meteen viel het in literaire kringen op dat hier een ‘laat talent’ geboren was. Haar volgende boeken Het Dossier en Het Bloemenmeisje behaalden al de nodige nominaties en prijzen. Minstens zo belangrijk was dat haar boeken boven verwachting goed verkocht werden. In de lijstjes van bestverkochte titels in Nederland is Anya Niewierra niet meer weg te slaan.

Met het boek De Camino, over een bedevaartroute die ze deels zelf gelopen heeft, behaalde ze tot nu toe haar grootste successen. Het verhaal zal ook verfilmd gaan worden.

Niewierra combineert haar auteursvak met de functie van directeur van de toeristische organisatie Visit Zuid-Limburg. „Dat is in feite een dubbele baan, die ik gelukkig dankzij de hulp van mijn echtgenoot kan uitvoeren.” Ze werkt alweer aan een volgende titel maar wel in haar eigen tempo. „Mijn uitgever heeft het liefst dat ik minstens elk jaar een nieuw boek schrijf, maar ik heb ook nog mijn toeristische baan die ik met veel overtuiging vervul. Bovendien doe ik altijd veel onderzoek voorafgaand aan het schrijfproces. Dus dan heb ik de tijd nodig om tot een goed resultaat te komen.”

Dat het publiek dat resultaat waardeert, blijkt onder meer uit het feit dat maar liefst enkele tienduizenden mensen in heel het land op haar stemden bij de NS Publieksprijs.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.