Nieuwe campagne Mise en Place motiveert Generatie Z
Met als slogan Have it all is MISE EN PLACE onlangs een merkcampagne gestart gericht op Generatie Z. Door de jongeren-van-nu in hun eigen taal aan te spreken weet het horeca studentenuitzend-bureau zich ook voor de komende jaren verzekerd van super gemotiveerd personeel.
In de top van de horeca- en evenementenbranche blijven. Dat klinkt eenvoudig, maar succes is geen vanzelfsprekendheid, weten ze bij Mise en Place. „We hebben inmiddels dertig jaar internationale ervaring op de teller en hebben in al die jaren circa 30.000 Jobpers bij Mise en Place mogen verwelkomen”, vertelt Aafke Idink (29), marketing manager bij MeP. „Toch moeten we ons elk jaar opnieuw bewijzen. Niet zozeer voor de horeca- en eventondernemers, want daar staan we bekend als een gewaardeerde kwalitatieve partij die het avontuur omarmt. Bij nieuwe studenten zijn we logischerwijze nog niet zo bekend en moeten we onze credits nog verdienen.”
Ode aan MeP-Jobpers
Voor de 17 tot 25-jarigen van Generatie Z liggen de banen voor het oprapen. Een groot aantal uitzendbureaus probeert hen binnen te halen met een vracht aan communicatie-uitingen. Kenmerkend voor deze jongeren, opgegroeid met social media, is dat ze snel keuzes maken; vaak al binnen twee seconden! Hen triggeren en inspireren om bij je te blijven is dus de kunst. Dat lukt alleen met een wervingscampagne die perfect aansluit bij de doelgroep en onderscheidend is, weten ze bij marketing-communicatiebureau Fama Volat, waarmee MeP Have it all heeft ontwikkeld. Idink: „We wilden per se af van de eenheidsworst: de foto van het lachende meisje-met-dienblad. Daarom hebben we ons de studenten die voor ons werken of gewerkt hebben voor ogen gehouden. Aan deze Jobpers, onze ‘helden’, brengen we met deze merkcampagne een ode.” Lachend: „We presenteren hen als rebelse avonturiers, die werkend de wereld willen ontdekken.”
Helemaal van nu
In de campagnebeelden figureren vrolijke, atletische jongens en meisjes. Als echte ‘alleskunners’ springen ze over barren en vliegen door de lucht, alles met controle over het dienblad. „De Have it all springt er dus letterlijk bovenuit. Een knipoog natuurlijk, maar we zijn er zeker van dat dit soort beelden de studenten aantrekt die wij zoeken.” Opvallend is dat de rolmodellen geen traditioneel werktenue dragen. Idink, wijzend naar een van de posters: „Dit meisje is nog vrij klassiek gekleed, met een zwarte pantalon en een witte blouse. Maar deze jongens hebben een T-shirt, sneakers en een grijze broek aan; netjes maar casual. Het sluit mooi aan bij de ontwikkelingen in de horeca waar alles de laatste jaren wat informeler geworden is. De jongeren die model hebben gestaan voor de campagne zijn mensen die een goede afspiegeling zijn van ons studentenbestand.”
Alles
De teksten die bij de langlopende merkcampagne horen en op posters, media posts en de website komen te staan, zijn ook aansprekend voor Generatie Z. Ze zijn kort, Engelstalig, spitsvondig en ritmisch als een rap-song. Kernbegrip is Have it all, wat op meerdere manieren kan worden uitgelegd. Het verwijst naar wat de student ‘in huis’ heeft, maar ook naar het hele pakket dat MeP te bieden heeft. „De student hoeft bij ons niet te kiezen tussen cash, fun en ontwikkeling”, zegt Idink. „Hoewel we bij de beter betalende horecabijbanen staan, is dat voor de student van nu niet meer genoeg.” MeP focust daarom ook op de persoonlijke ontwikkeling van de student, zowel vakgericht als op persoonlijk vlak. De jongeren van nu worden ook wel communaholics genoemd. Ze willen ergens bij horen zonder dat het wordt opgelegd. Idink: „MeP is een netwerk waar je deel van uitmaakt. Zie het als een studentenvereniging waarmee je op een plezierige manier veel mensen en de stad leert kennen. Met de studenten bouwen we een relatie op en investeren in hen vanuit oprechte interesse. Al snel na de persoonlijke intake bij MeP krijgen de studenten hun eerste trainingen, gericht op het behalen van kwalificaties. Sommigen groeien gaandeweg door tot horecaprofessional.”
Belofte voor de toekomst
Reclame maken met Have it all mag ook gezien worden als belofte aan de werkgever. Idink: „Qua aanbod is MeP eigenlijk nauwelijks veranderd. We steken al dertig jaar veel energie in de ontwikkeling van vakkennis bij onze mensen en in een duurzame relatie met horeca- en eventondernemers. Maar om die kwaliteit ook voor de toekomst veilig te stellen dragen we het voor deze campagne alleen wat opvallender uit.”