Home > Branded content > PlusJeHuis maakt verduurzaming eenvoudig

PlusJeHuis maakt verduurzaming eenvoudig

Rob Kemmeren runt in het pittoreske Zuid-Limburgse plaatsje Eys de sfeervolle Bed & Breakfast Dalauro. De B&B en het aangrenzende woonhuis zijn gevestigd in een oude boerderij die Rob met hulp van het Volta Limburg project PlusJeHuis stevig verduurzaamde. De spouwmuren werden geïsoleerd, op het dak liggen zonnepanelen en met een slimme thermostaat regelt Rob via een app nauwkeurig de temperatuur in huis. Joeri Hermens is adviseur bij Volta Limburg en begeleidde Rob bij het energiezuiniger maken van zijn karakteristieke pand.

Vakwerk
„We inventariseren wat de wensen zijn van de klant en kijken wat er mogelijk is in de woning,” zegt Joeri. „De B&B van Rob is bijvoorbeeld niet geschikt voor een warmtepomp, maar wel voor zonnepanelen en spouwmuurisolatie.” Rob verbaasde zich over de snelheid waarmee Volta Limburg te werk ging. „Het isoleren van de spouwmuur was maar een halve dag werk,” zegt hij. „Ze bepaalden eerst nauwkeurig waar de gaten in de buitengevel moesten komen, spoten vervolgens het isolatiemateriaal erin en smeerden de gaten weer dicht. Je ziet er niets meer van. Ze leveren echt vakwerk.”

Zonnepanelen
Afgelopen zomer installeerde Volta Limburg meer dan vijftig zonnepanelen op het dak van het woonhuis en de B&B. „Joeri berekende dat de terugverdientijd van de panelen op ongeveer zesenhalf jaar ligt,” zegt Rob. „We vinden het belangrijk dat we als B&B een duurzame uitstraling hebben, maar het is dus ook zeker een financiële afweging.” „We hebben er tevens rekening mee gehouden dat de esthetische waarden van de boerderij intact moesten blijven,” vult Joeri aan. „Het is altijd een kwestie van maatwerk.”

Samenwerking
De samenwerking met Volta Limburg heeft Rob als bijzonder prettig ervaren. Hij adviseert iedereen om het gesprek met Joeri en zijn collega’s van Volta Limburg aan te gaan. „De kans dat je kunt besparen op je energiekosten is heel groot. En Volta Limburg neemt je echt aan de hand.

Volta Limburg
Meer info: Wilt u weten welke maatregelen passen bij uw woning? Doe de energiescan op www.voltalimburg.nl/PlusJeHuis om te kijken hoeveel u kunt besparen.

__________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu