Home > Branded content > Hidden Oddyssey: een sterrendiner in een maanlandschap

Hidden Oddyssey: een sterrendiner in een maanlandschap

Dineren in een maanlandschap? Dat kan weldra in La Butte aux Bois in Lanaken. Met het concept Hidden Odyssey willen eigenaars Jochen Leën en Rudi Pohl de gast een full space experience laten beleven in een ondergrondse ruimte.

Tijdens de uitreiking van de Hospitality Awards op 1 december 2014 werd Aquamarijn van Domaine La Butte aux Bois in Lanaken uitgeroepen tot de beste wellness van België. Toch verdween dat gedeelte uit het aanbod, want drie jaar later werd bovengronds het Shiseido Institute geopend met nog meer service en faciliteiten. Daardoor kwam de kelderetage onder het hoofdgebouw leeg te staan. Tot nu.

„Toen we op een dag het lege zwembad zagen, lachten we: ‘Wat zouden we hiermee kunnen doen?’ Een flits door ons hoofd: we creëren een maanlandschap met kraters, waarin onder een geïmiteerde wolkenhemel gelegenheid tot private dining wordt geboden met creaties van sterrenchefs Ralf Berendsen en Koen Somers. Dat idee wordt weldra werkelijkheid. Ook het degusteren van cocktails behoort tot de mogelijkheden. Tijdens zo’n avond versterken we de beleving met storytelling door een astronaut, geoloog of ruimtevaartdeskundige. De ervaring moet een cross-over zijn tussen kunst en wetenschap.”

Inspireren

Jochen Leën overweegt aan het concept een inhoudelijke component toe te voegen. „We willen scholen de mogelijkheid bieden om leerlingen onze uitgebreide collectie mineralen, fossielen, meteorieten en dino’s te laten ontdekken. Zo kunnen zij in een inspirerende omgeving op een aanschouwelijke manier kennis opdoen over geologie, gemmologie en paleontologie. Wie weet, misschien is dat voor sommigen de aanzet om na Private dining met creaties van twee sterrenchefs ‘het middelbaar’ voor die richting in het hoger onderwijs te kiezen. Dat zou de max zijn. Het is evenmin uitgesloten dat we in dialoog gaan met het Naturalis Biodiversity Center uit Leiden en een beroep doen op een curator van het British Museum om duiding te geven bij onze kunstvoorwerpen. Op termijn wil ik in La Butte aux Bois zelfs een klein museum openen. We hebben – onder meer dankzij onze samenwerking met de Granada Gallery uit Tucson – meer dan voldoende objecten om die droom te realiseren.”

Paalsteenlaan 90, Lanaken (BE) – labutteauxbois.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.