Home > Branded content > Acaleph al 25 jaar vooruitstrevend in veiligheid

Acaleph al 25 jaar vooruitstrevend in veiligheid

Veiligheidsbedrijf Acaleph bestaat dit jaar 25 jaar en dat viert directeur Joey Nijsten (36) dit jaar ‘in zeer brede kring’.

„Gaaf wat we sámen bereikt hebben.” Die zin schiet Joey Nijsten te binnen als hij denkt aan de naderende mijlpaal op 1 oktober. Het is immers zijn vader Wil Nijsten (60) die Acaleph Opleiding, Training & Adviezen BV op die datum in 1998 begint. Vanaf dan realiseert Wil, stap voor stap, zijn droom: met trainingen en adviezen de veiligheid van werkend Nederland verbeteren. Ook Sonja (57), de vrouw van Wil, werkt al die tijd mee in het bedrijf. Inmiddels staat Acaleph in de top drie van veiligheidsbedrijven in ons land. Ieder jaar krijgen 60.000 cursisten uit alle bedrijfssectoren er training en advies. Dat gebeurt zowel bij de klant op locatie, alsook op de hoofdlocatie in Geleen, op diverse trainingslocaties in Nederland en daarbuiten.

Joey werkt sinds 2007 in het familiebedrijf, waarvan de laatste jaren als directeur. „Ik ben er trots op dat we zo succesvol hebben geïnvesteerd in kennis en kunde.” Acaleph is volledig gedigitaliseerd en heeft ongeveer honderd cursussen ontwikkeld met zeer innovatieve lesmethoden als VR- en AR-reality-techniek. „Maar het is de docent die de Acaleph-kwaliteit toevoegt en ervoor zorgt dat de cursist zich ‘gast’ voelt tijdens de training”, zegt Joey. „Mooi om daarbij vast te stellen dat veel van onze docenten en overige medewerkers al heel lang bij ons in dienst zijn. Tijdens een personeelsfeest deze zomer zetten we hen in het zonnetje.” Met de zakelijke relaties wordt op 29 september stilgestaan bij het bedrijfsjubileum. Die dag wordt nog een heuglijk feit gevierd: Joey mag zich vanaf dit jaar ‘volledig aandeelhouder’ van Acaleph noemen. Joey: „Pa blijft wel als ambassadeur bij de zaak betrokken, maar vanaf die dag sta ik alleen aan het roer.” Ambities heeft hij genoeg. Zo laat hij onderzoeken of een vestiging in Midden-Nederland haalbaar is. Acaleph blijft Geleen overigens trouw als hoofdlocatie. Joey: „Zuid-Limburg zal altijd onze thuisbasis blijven. We vinden het ook belangrijk om betrokken te zijn bij onze omgeving. Bijvoorbeeld met ons initiatief Acaleph geeft Aandacht, waarmee we jaarrond diverse goede doelen ondersteunen. Het eerstvolgende evenement dat we met Acaleph geeft Aandacht organiseren is een padeltoernooi.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.