Home > Branded content > Baden in Limburgse wijn met uitzicht over het heuvelland

Baden in Limburgse wijn met uitzicht over het heuvelland

Jezelf onderdompelen in wijn. Deed je dat enkele jaren geleden nog in Frankrijk of Italië, ben je anno 2022 ook in Limburg aan het juiste adres. De kwaliteit van Limburgse wijn groeit elk jaar en we kunnen steeds beter concurreren met de bekende wijnregio’s.

Dit voorjaar wordt Limburgse wijn letterlijk naar een hoger niveau getild: in samenwerking met Wijndomein St. Martinus introduceert Thermae 2000, op het topje van de Cauberg, Vino Therapy!

Vino Therapy

Het idee is simpel, hartstikke Instagrammable én duurzaam: men neme een warm waterbad, vult dat gedeeltelijk met wijnpulp, een beetje olie, bloemetjes et voilá; een wijnbad. Het enige wat niet zo simpel te kopiëren is, dat is het unieke uitzicht wat je in deze wijnbaden hebt, die op het topje van de Cauberg staan. Die wijnpulp is in dit geval afkomstig van de monarchdruif, die Stan Beurskens van Wijndomein St. Martinus – een van de bekendste wijnbedrijven van Limburg, met wijngaarden in het hele Heuvelland – gebruikt voor een rode wijn genaamd Olivier. De resten van deze wijnproductie zijn prachtig kleurintensief en bevatten restanten van resveratrol, een krachtig antioxidant dat de huid beschermt tegen vervuiling en de negatieve gevolgen van UV-straling. Daarnaast werkt dat stofje huid-verstevigend en rimpel-verminderend. Om er zeker van te zijn dat het lichaam volop gebruik kan maken van deze effecten, wordt een wijnbad altijd voorafgegaan door een scrub.

Lokaal

De introductie van Vino Therapy past bij de filosofie van Thermae 2000 om meer in te zetten op lokaal. Sinds 2020 kiest de oudste wellness van Nederland bewust voor meer lokale producten. „Dat deden we van tevoren al, maar veel te weinig. Nu komen vlaaien van Paulissen, kersen uit Cadier en Keer, bier van Gulpener en wijn van het Heuvelland”, vertelt Thermae 2000-directeur Bastiaan Klomp.

Uitzicht

Boek jij zo’n Vino Therapy -sessie, dan wordt daar uiteraard ook een glaasje Olivier van Wijndomein St. Martinus bij geserveerd. Daar geniet je van bij een verstrekkend uitzicht over het Zuid-Limburgse Heuvellandschap. Kortom: opnieuw een behandeling waarin al het moois dat onze Limburgse bodem te bieden heeft, samenkomt.

De Vino Therapy bij Thermae 2000 is te boeken vanaf dit voorjaar. Elk wijnbad biedt genoeg ruimte voor twee personen en is volledig afgeschermd voor andere bezoekers van het wellnesscentrum.

Cauberg 25-27, Valkenburg aan de Geul (NL) – thermae.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.