Home > Branded content > Slim en stijlvol de keuken in

Slim en stijlvol de keuken in

Paul Mackus, directeur en keukenspecialist bij Au Four, is wars van trends. Een keuken uitzoeken doe je immers maar een paar keer in je leven. Je moet dus vooral op je gevoel afgaan, vindt hij. Toch speelt er één trend in de keukenbranche waar zelfs hij niet omheen kan.

Wanneer het op koken en genieten aankomt, is de reis naar Au Four in Hoensbroek snel gemaakt. Met 2.000 vierkante meter aan keukengenot, is dit met recht een plek waar de bourgondische inslag van het zuiden tot leven komt. De vooruitstrevende en creatieve keukenoplossingen sluiten mooi aan bij het design van de vele opstellingen die de showroom in Hoensbroek rijk is.

Vooruit denken

Paul Mackus heeft al bijna dertig jaar ervaring in de keukenbranche. Hij heeft vele trends voorbij zien komen, maar ook weer zien gaan. De vraag wat nu ‘hot’ is in keukenland, wordt dan ook met enige nuance beantwoord. Paul: „Hoewel er op keukengebied altijd wel bepaalde materialen of systemen populair zijn, is een keuken moeilijk te ontwerpen op trends. Want, wat nu populair is, kan over vijf jaar compleet anders zijn. Maar de keuken gaat een stuk langer mee. Met dat idee in gedachten, raad ik mensen aan om vooruit te denken wanneer het aankomt op de aanschaf van een nieuwe keuken. En een ding dat zeker is, is dat de keukens steeds slimmer worden, of we er nu klaar voor zijn of niet.”

Eten langer vers

Dus, adviseert Paul, kunnen we er ons maar beter op voorbereiden. „Wij werken met apparatuur van Siemens, Atag en Bora, en zij lopen echt voorop wat betreft technisch vernuft in de keuken. Anno nu kunnen verschillende apparaten onderling met elkaar communiceren en dat maakt een wereld aan verschil. Zo heeft Atag een kookplaat met thermometer, die communiceert met de bijbehorende pannen. Er zijn ovens die met een eenvoudige instelling een stuk vlees perfect medium weten te bereiden en koelkasten die door technische snufjes eten langer vers houden. Ga zo maar door. Het leven in de keuken wordt zo steeds makkelijker. ”Hoewel de een meer van gadgets houdt dan de ander, is het een feit dat een deel van de mensen nog niet klaar is voor zoveel technische snufjes in de keuken, zegt Paul. „En dat begrijp ik heel goed, het is wennen. Het is echter slim om wanneer je voor vervanging van je oude apparatuur gaat, alvast voor slimme varianten te gaan. Je hóeft de techniek namelijk niet te gebruiken. Maar je bent wel klaar voor de toekomst.”

Upgrade

De apparatuur van nu biedt meer gemak dan menigeen denkt, vertelt Paul. „Slimme keukenapparatuur is op afstand bedienbaar, via je smartphone. Zo kun je langs de lijn op het voetbalveld even checken of je de vaatwasser wel hebt aangezet, of onderweg naar huis de oven alvast laten voorverwarmen. Bovendien is het handig qua onderhoud; reparaties of foutmeldingen kunnen op afstand worden verholpen. Met regelmatige updates blijven de apparaten bij, en krijgen ze zelfs af en toe een upgrade. ”Uiteindelijk zal de ‘ouderwetse’ apparatuur langzaamaan verdwijnen, denkt Paul. „Dat zien we nu ook met de traditionele afzuigkap. Deze wordt nog maar zelden verkocht, want mensen kiezen massaal voor de bladafzuigkap, die weggewerkt is in de kookplaat of het keukenwerkblad. Uiteindelijk gaan we allemaal overstag”, lacht hij.

Thuis-chef cadeau

Het kopen van een nieuwe keuken wordt de komende tijd nóg aantrekkelijker bij Au Four. Van half oktober tot eind november heeft de keukenspecialist een mooie aanbieding. Wie in deze periode namelijk een nieuwe keuken aanschaft, krijgt een 4-gangendiner voor zes personen van een professionele chef van Smaak & Vermaak bij hun thuis cadeau. Zo kan de nieuwe keuken in stijl worden ingewijd.

Akerstraat-Noord 350, Hoensbroek (NL)

aufour.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.