Home > Branded content > Terland, tafelen met uitzicht op Fins landschap

Terland, tafelen met uitzicht op Fins landschap

Net voor de zomer werd in de Belgische grensgemeente Dilsen-Stokkem Terhills Resort geopend. De ligging aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen, het uitgebreide recreatieaanbod en het all-day-dining restaurant Terland maken van dit vakantiepark een geschikte bestemming voor de verblijfs- én de dagtoerist.

De Finse merenvlakte wordt beschouwd als een van de meest betoverende natuurgebieden ter wereld. Mocht u iets dichterbij een gelijkaardige impressie willen opdoen, dan is een bezoek aan Terhills Resort een goede optie. De gelijkenis is treffend. Het Nationaal Park Hoge Kempen – het enige nationaalpark van België – strekt zich uit over 12.000 hectaren meren, bossen, heide en duinen. Een week vakantie of een dagje uit kun je culinair verantwoord onderbreken of afsluiten in Terland, een restaurantconcept dat werd ontwikkeld door het Hasseltse ontwerpbureau Creneau International. Een van hun populaire concepten is het Belgian Beer Café, geïnspireerd op de Belgische cafés uit de jaren twintig met een knipoog naar de bekende art nouveau-architect Victor Horta. Wereldwijd zijn er zo’n honderd vestigingen.

Bakker

„In Terhills Resort kozen we voor een volledig ander concept”, verduidelijkt Bart Canini. „In Terland kan je zeven op zeven van de vroege ochtend tot de late avond terecht voor salades, pasta’s, burgers, pizza’s, vis- en vleesgerechten. En voor een uitgebreid ontbijt, want dat is een nieuwe trend. Steeds meer mensen vinden het leuk om eens niet naar de bakker te moeten voor verse broodjes.”Bart Canini (46) is niet alleen CEO van Creneau, maar ook eigenaar van Terland en de restaurants Maison Mathis en Trentanove aan de Blauwe Boulevard, het nieuwe Hasseltse stadsgedeelte bij de jachthaven. Voor de exploitatie ging hij in zee met horecaondernemer Dimitry Beckers van C.Group.„In Hasselt passeren vooral shoppers en citytrippers. Naar Terland kom je met een ander gevoel”, zegt Canini. „Door de uitzonderlijke ligging – ik overdrijf niet – ben je er meteen in vakantiestemming. Omdat het restaurant in een vakantiepark ligt, denken heel wat mensen dat je bij ons alleen kan komen ontbijten, lunchen of dineren als je in een van de cottages verblijft. Ten onrechte, je bent ook welkom als je voor een dag of enkele uurtjes naar het park komt.”

Omdat de vraag naar vakantiebeleving in de winter steeds groter is, gaan we in Terland een aantal activiteiten organiseren. Winter BBQ’s, old schoolkampvuren metakoestische muziek, fakkeltochten, hot tubs en een schaatsbaan

Beach House

Aan de achterzijde van Terland ligt een klein strand met het Beach House. „Omdat de vraag naar vakantiebeleving in de winter steeds groter is, gaan we daar een aantal activiteiten organiseren. BBQ’s, old school kampvuren met akoestische muziek, fakkeltochten, een schaatsbaan… Het zijn maar enkele van de ideeën die we er willen ontwikkelen. We bieden eveneens de mogelijkheid om er verjaardagsfeestjes en bedrijfsevents te organiseren.”Dat Creneau International een specialist is in het creëren van succesvolle concepten, blijkt uit het feit dat in korte tijd 22 vestigingen werden gerealiseerd: negen in een franchisesysteem en dertien in eigen beheer, waarvan vier in België (Le Petit Belge in Maasmechelen Village en de al genoemde Trentanove, Maison Mathis en Terland) en negen in Dubai. Daar staat Creneau trouwens in voor de inrichting en de uitbating van het Belgisch Paviljoen op de Wereldtentoonstelling, die plaatsvindt van 1 oktober tot 31 maart van volgend jaar.„Het is leuk om te zien hoe je ook als ondernemer uit een klein land je stempel kan drukken op het horecalandschap van een competitieve markt. Dubai is immers een mondiale hub met veel inspirerende en succesvolle horecaconcepten. We zijn dan ook trots dat we een halfjaar gastheer zijn van het Belgisch Paviljoen, waar we vele gasten uit de hele wereld zullen ontvangen.”

Engels

„We zijn erg ambitieus en zouden de komende jaren ook in België nieuwe concepten willen realiseren met onze partners van C.Group. Personeel is onze grootste uitdaging. Het is heel lastig geworden om geschikte en gemotiveerde werkkrachten te vinden. We moeten steeds vaker mensen uit het buitenland laten overkomen, maar is het een probleem als je op een vriendelijke manier in het Engels wordt bediend? Als we op vakantie gaan, maken we daar toch ook geen punt van?”

Nationaal Parklaan 1, Dilsen-Stokkem (BE) – Terland.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.