Home > Kunst en Cultuur > Maastricht Museum opent met Zonnekoning

Maastricht Museum opent met Zonnekoning

Na de opening van de grote tentoonstelling De Zonnekoning en Oranje in het Limburgs Museum in Venlo, is nu ook in Maastricht een expositie aan dit thema gewijd onder de titel Maastricht 1673, de Zonnekoning verovert de stad.

Deze relatief kleine tentoonstelling is opgezet rondom een recent ontdekte originele kaart van cartograaf John Scott, die refereert aan de verovering 350 jaar geleden van Maastricht door de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV. Op deze kaart is onder meer het kampement van de Zonnekoning te zien en ook de plek waar d’Artagnan sneuvelde, de beroemde Franse eerste musketier Charles de Batz de Castelmore.

Deze expositie is de eerste wisseltentoonstelling en daarmee de ingebruikname van het Maastricht Museum in het Centre Céramique.

Het hele weekend vinden in Maastricht nog activiteiten plaats rondom de herdenking van de sterfdag van d’Artagnan op 26 juni 1673, met onder meer een samenkomst van het Nederlandse squadron op Kasteel Borgharen, de opvoering van het spektakelstuk Le Tombeau d’Artagnan bij de Tapijnkazerne en een mis met processie in en rond de kerk van Wolder in Maastricht.

Directeur Wim Hupperetz van het Maastricht Museum met wethouder Frans Bastiaens

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.