Home > Kunst en Cultuur > Solo-single van Jack Poels in de lucht  

Solo-single van Jack Poels in de lucht  

Vandaag komt de solo-single Blauwe Vear‘ van zanger Jack Poels uit. Dat is de laatste voorloper van zijn eerste solo-album dat 27 maart verschijnt.

Na eerdere singles ‘Elf oaver elf’ en ‘In de achtertuin’, die airplay verkregen op Radio NPO1, NPO2 en NPO5, is ‘Blauwe Vear’ de derde en laatste voorloper van het album. Single ‘Blauwe Vear’ is nu overal online te beluisteren.

De bedoeling is dat Jack Poels, bekend als voorman van de band Rowwen Hèze, van mei tot juli op solo-tournee gaat. De titeltrack speelt een belangrijke sleutelrol voor het album en is vernoemd naar de veer van een Vlaamse gaai die Jack vond op de dag dat zijn zoon voor zijn studie naar Zuid-Korea vloog. De veer werkte als een trigger op Jack om dit album te schrijven.

‘Blauwe Vear’ is een openhartig album vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties. Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.