Home > Kunst en Cultuur > Wim Pijbes hoofd keuringscommissies TEFAF

Wim Pijbes hoofd keuringscommissies TEFAF

Wim Pijbes, voormalig directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, is benoemd tot ‘Global Chairman of Vetting’.

Als zodanig wordt hij verantwoordelijk voor de keuring en de keuringscommissies voor de drie beurzen van TEFAF (TEFAF Maastricht, TEFAF New York Spring en TEFAF New York Fall). Pijbes neemt hiermee ook het roer over van Henk van Os als voorzitter van de keuringscommissies van TEFAF Maastricht. De rol van Pijbes past in het keuringsbeleid van TEFAF, waarbij uitsluitend specialisten zonder directe commerciële belangen in de kunstmarkt stemrecht hebben in de commissies.

Het Executive Committee van TEFAF maakte eerder bekend dat TEFAF met het oog op juridische kwesties rondom keuring, en dan met name met betrekking tot good governance en kwesties met betrekking tot aansprakelijkheid, haar beleid heeft aangepast. Er is bepaald dat kunsthandelaren en specialisten van veilinghuizen geen stemrecht meer krijgen in de keuringscommissies. Het stemrecht bij de keuring is daarmee voorbehouden aan wetenschappers, curatoren, conservatoren, restauratoren en onafhankelijke deskundigen.

De keuringscommissies van TEFAF Maastricht zijn verdeeld in 28 categorieën met in totaal 180 deskundigen, exclusief het wetenschappelijk onderzoeksteam. TEFAF is verheugd met de komst van 52 nieuwe experts voor de keuring. De leden van de keuringscommissies zijn verbonden aan 114 verschillende instellingen uit 14 landen over de hele wereld.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu