Home > Kunst en Cultuur > MAAS! als startsein voor betere tijden

MAAS! als startsein voor betere tijden

Het historische centrum van Maastricht, het stadsdeel Wyck en een aantal omliggende wijken, vormen in de eerste week van septeber het decor een nieuw stadsbreed en multidisciplinair festival: MAAS! De eerste editie van het evenement vindt plaats van 2 tot en met 5 september. MAAS! Is een initiatief van Stichting Cultura Mosae, in samenwerking met Stichting Cultuur in Maastricht, Centrummanagement Maastricht en de gemeente Maastricht

De afgelopen jaren stond het eerste weekend van september in Maastricht steevast in het teken van de opening van het culturele seizoen. Dat gebeurde jaren onder de noemer Het Parcours, de laatste twee jaren werd de samenwerking opgezocht met Bruis Festival. Dit jaar concludeerde een team bestaande uit vertegenwoordigers uit de hele culturele sector in Maastricht dat de opzet zoals hij was aan vernieuwing toe was. Er werd afscheid genomen van Het Parcours en daar kwam een spiksplinternieuw festival voor terug: MAAS!

De culturele programmering vormt de rode draad door festival MAAS!. Alle disciplines, zowel amateur als professioneel, krijgen de kans om zich tijdens de eerste editie van MAAS! te presenteren. Maar MAAS! is meer dan alleen cultuur: het is een paraplu voor tal van andere evenementen die in dezelfde periode plaatsvinden, zoals Bruis, PAS en Swim to Figh Cancer. Door deze bundeling van krachten en festiviteiten biedt MAAS! ruimte voor het sociaal-maatschappelijk veld, sport en gezondheid, ondernemers, onderwijs en educatie, expats en een groeiende community van creatieve bewoners.

 

,,Onze inzet is het om zo veel mogelijk bewoners en bezoekers van Maastricht op een mooie manier met elkaar te verbinden in een lang weekend waarin plaats is om stil te staan bij de moeilijke Covid-19-periode en waarmee we feestelijk, met optimisme, een nieuwe fase in gaan”, laat de organisatie weten.

En daar mag iedereen aan mee doen, als bezoeker of als deelnemer. MAAS! is van, voor en door Maastricht.

Kijk voor meer info over (deelnemen aan) het evenement op festivalmaas.nl

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu