Home > André Rieu > André Rieu blij met gratis optreden op OLV-plein

André Rieu blij met gratis optreden op OLV-plein

André Rieu is blij dat het gratis live-optreden op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht door kan gaan, op vrijdag 30 september. Hij was er al een hele tijd geleden voor benaderd door Omroep Max, maar het was lange tijd onzeker of de gemeente er vergunning voor zou geven.

Omroep Max dacht in eerste instantie aan het Vrijthof maar dat vond Rieu veel te massaal. „Dat is de plek voor mijn jaarlijkse zomerconcerten, dat kun je niet zomaar even organiseren.” Het OLV-plein leek hem een leuk alternatief. Zelf komt hij er regelmatig als gast op het terras van Hotel Derlon.

„Het is natuurlijk maar klein, maar wel heel mooi en intiem, een bijzonder stukje Nederland. Praktisch is het niet eenvoudig tussen de bomen en er staat ook nog een kunstwerk midden op het plein. Dus het was niet zeker of dat praktisch en vergunningstechnisch zou lukken. Ik heb me er niet veel mee bemoeid, maar ik ben vind het fijn dat het door kan gaan. En officieel is het een half uur, maar we willen er nog wel een kwartiertje aan vastplakken als de sfeer er in zit.”

Rieu zit met zijn Johan Strauss-orkest momenteel in Buenos Aires waar hij zes avonden achter elkaar optreedt.

Meer informatie over gratis plekken op OLV-plein:  www.derlon.com/rieu

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu