Home > Business > Diamanten topcreaties met een culinaire knipoog

Diamanten topcreaties met een culinaire knipoog

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Wie zong ook alweer ‘Diamonds are a girl’s best friend?’ ‘A la Carte, a culinary journey’, is een diamanttentoonstelling met een knipoog naar de keuken, die nog tot 30 juni te bewonderen is bij Chic Outlet Shopping Maasmechelen Village. Na Milaan en het MAS Antwerpen (het opvallende erfgoedmuseum in de oude haven van wat algemeen gezien wordt als de diamantstad van Europa) is de collectie even in Limburg!  

Daarna vertrekken de topcreaties voor langere tijd naar Azië. Het betreft 29 juwelen, ‘culinair geïnspireerd en sierlijk geserveerd’. Ze worden streng bewaakt en zijn slechts voor kleine groepjes tegelijk toegankelijk op de tentoonstelling. Je juwelen vertegenwoordigen samen een waarde van 600.000 euro.

Een aspergehoed van goud, diamant en rotan, een ketting van zilver, roze goud en diamanten met diermotieven in 3D, een tajine, een varkentje… De leden van de Hoge Raad voor Diamant uit Antwerpen vonden de collectie zo bijzonder dat ze persoonlijk aanwezig waren op de vernissage. 

De Raad, in het leven groepen door de Belgische overheid, schrijft om de twee jaar de zogeheten HRD Awards uit. Deze staat bekend als een van de belangrijkste juweelontwerpwedstrijden ter wereld. Doel is om eigentijdse juweeldesigners in de kijker te plaatsen en hun vaak vooruitstrevende ideeën binnen de sector te promoten.

Een internationale vakjury nam 1531 inzendingen onder de loep en bekroonde – naast de Chinese Jie Zhoa – ook vier getalenteerde Belgen en Nederlandse: Mallory Allegaert, Ihsan Jadron, Celine Roelens, Annelies Weinberger en Evi Bakker. Deze laatste ontwierp twee tafeltjes met stoelen, waarbij een romantisch diner als uitgangspunt diende. Het ontwerp telt 335 diamantjes, goed voor 3.38 karaat in totaal. De flonkersteentjes worden vastgehouden door titanium en zilver. Als je weet dat een 1.00 karaat-diamantje van topkwaliteit al vlug 25.000 euro kost, dan is het rekensommetje snel gemaakt, nietwaar?

De tentoonstelling is in juni dagelijks geopend tussen 11 uur en 13 uur en van 14 uur tot 18 uur. In het kader van dit bijzondere evenement houdt Katrien De Corte, hoogleraar gemmologie (edelsteenskunde) aan de Universiteit van Gent op 22 juni de lezing ‘Diamant in al zijn facetten’.

Zij vertelt je alles wat je altijd al hebt willen weten over diamanten, van het delven tot de verkoop. Ook gaat ze in op de rol van de stad Antwerpen in de diamantwereld. Kijk voor meer informatie op: www.maasmechelenvillage.com.nl/campagne/diamond-exhibition of www.hrdantwerp.com

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu