Home > Kunst en Cultuur > Vastelaovendconcert met Brigitte Heitzer te zien op L1

Vastelaovendconcert met Brigitte Heitzer te zien op L1

De philharmonie zuidnederland geeft tijdens en rond de carnavalsdagen een bijzonder carnavalsconcert dat ‘het beste laat zien uit Brabant en Limburg’. Het spektakel wordt op vrijdag 12 februari, zaterdag 13 februari en woensdag 17 februari uitgezonden op de Limburgse omroep L1 en op zondag 14 februari via Omroep Brabant.

 

Volgens philharmonie zuidnederland zijn in deze coronatijd de verschillen tussen het Rijnlandse Carnaval (Limburg en het oostelijk deel van Noord-Brabant) en het Bourgondische carnaval (Noord-Brabant en Gelderland) één grote inspiratiebron om tot een kolderieke smeltkroes te komen.

 

Solisten zijn de Limburgse Brigitte Heitzer en Brabander René Schuurmans. De regie is in handen van Zorba Huisman van Toneelgroep Maastricht. Bekende kaskrakers en klassieke muziek wisselen elkaar af, wat een mix oplevert van hilarisch feestgedruis en zwierige symfonische klasse. ,,Onder leiding van dirigent Enrico Delamboye brengt het orkest deze klanken met een grote knipoog, waarbij natuurlijk een ode aan de horeca niet mag ontbreken”, aldus het orkest in een persbericht.

 

De philharmonie zuidnederland kent een lange traditie van Carnavals- en Vastelaovendconcerten. Het eerste Vastelaovendconcert werd in 1953 in het leven geroepen door André Rieu Senior en groeide al snel uit tot Dé Vastelaovendsklassieker in Limburg. Iets soortgelijks gebeurde in 1963 in Brabant met onder andere het vermaarde Oetelkonzèrt. Dankzij een samenwerking met L1 en Omroep Brabant kan iedereen in deze bijzondere tijd in de huiskamer genieten van het feestgedruis.

 

Gezien de beperkingen die gelden, speelt het orkest in de formatie van een salonorkest van achttien musici zonder publiek. Dat maakt het volgens een woordvoerster van het orkest extra moeilijk om het échte gevoel van carnaval over te brengen. ,,Maar, met In ’t kleine café aan de haven komt philharmonie zuidnederland wel heel dicht in de buurt bij dit gevoel. Deze authentieke smartlap van Pierre Kartner is een ware ode aan de zwaar getroffen horeca. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de legendarische Mien waar is mijn feestneus en een Toon Hermans-medley.”

 

Kijk voor de precieze uitzendtijden op de website van philharmonie zuidnederland

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu