Home > Society > Meer dan 7000 vrijwilligers ruimen zwerfafval langs Maas op

Meer dan 7000 vrijwilligers ruimen zwerfafval langs Maas op

Duizenden vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag samen met bedrijven en (natuur-) organisaties tienduizenden stukken afval ingezameld langs de oevers van de Maas en haar zijrivieren. Dat gebeurde in het kader van World Cleanup Day. Naast 42 aangemelde acties zijn er door heel Limburg nog eens tientallen tot honderden opruimacties georganiseerd. Na de overstroming van afgelopen zomer was al veel opgeruimd in Limburg. Volgens de organisatie was de opkomst van vrijwilligers boven verwachting hoog.

En de impact is enorm. Want niet alleen het vuil langs de oevers en in het water moest worden opgeruimd, ook al het andere zwerfvuil moest worden verzameld. Afval dat blijft liggen tast de biodiversiteit en de kwaliteit van het (drink)water aan. Normaal gesproken liggen er per 100 meter meer dan 1000 stuks afval aan de Maas. Dit jaar was de hoeveelheid nog groter, vanwege de overstromingen. Opvallend is dat er dit jaar veel boterkuipjes van een Belgisch bedrijf gevonden werden. Die werden zelfs tot in Zeeland gesignaleerd.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu