Home > Society > Op het menu op Place de Plaisir

Op het menu op Place de Plaisir

Auteur: Demy Janssen

Tijdens de tweede editie van de Chapeau Château Fair, die aanstaande zondag plaatsvindt op Château St. Gerlach in Houthem, is het hele culinaire aanbod op één plek te vinden: Place de Plaisir, op het terras voor het château. Het team van Château St. Gerlach zal de gasten hier voorzien van hapjes die binnen het thema passen. Ook zal er een speciale selectie wijnen worden geschonken.

Hapjes
Voor de zoetekauw staan er twee verschillende warme wafels op het menu. Eentje met vers geslingerde honing van bijen die worden gehouden op St. Gerlach en eentje met aardbeien en Marokkaanse munt uit eigen tuin.

De tuin van Château St. Gerlach speelt sowieso een belangrijke rol bij deze tweede editie van het luxueuze Feest. De vegetarische quiche bijvoorbeeld gaat vergezeld van een crème met groene kruiden die uit deze tuin afkomstig zijn, net als de compote van rabarber die geserveerd wordt bij de op de Ofyr gebakken eendenlever. Verder staat op het menu: bouillabaisse met stokbrood en rouille, stokbrood met gegrild buikspek, Dyon mosterd en huisgemaakte coleslaw, alsmede een kaasplateau en een charcuterieplateau.

Dranken
Behalve frisdranken en plat of bruis water wordt er aanstaande zondag witte, rode en rosé wijnen van wijnhuis Guillaume geserveerd. Voor de echte levensgenieters is er champagne van Louis Roederer, het champagnehuis waar de Oostwegel Collection, waar Château St. Gerlach deel van uitmaakt, sinds kort mee samenwerkt.

Place de Plaisir
Hapjes, drankjes én live entertainment zijn aanstaande zondag allemaal te vinden op het Place de Plaisier. Dit ‘plein’ is zo ingericht dat er, tussen het winkelen door, ongedwongen samen met vrienden of familie genoten kan worden van het goede leven.

Consumptiemunten zijn zondag bij Château St. Gerlach te koop met contact geld of pin. De Chapeau Château Fair start om 14.00 uur en duurt tot 19.00 uur.

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.