Home > Blog Sander Kleikers > ‘Compleminte’

‘Compleminte’

Heb jij ze ook gretig uitgedeeld deze week? De mooie woorden voor je partner, kinderen of collega’s? En heb je ze ook warm in ontvangst genomen? De liefde, waardering en dankbaarheid.

Vrijdag was het nationale complimenten-dag. De dag na de chaos in Heerlen en Kerkrade.  De dag na de uitgelekte vergeefse sollicitatie van Ralf Krewinkel in buurgemeente Kerkrade. De dag waarop hij daarna weer meldde terug te zullen keren in Heerlen.

Een dag waarop de snoeiharde verwijten in die kwestie de mooie woorden op uitgerekend complimentendag zwaar overstemden.  Dus daarom mijn welgemeende complimenten:

Aan Ralf Krewinkel, die de moed had om ondanks ruimhartig Heerlens ziekteverlof te solliciteren naar een post in zijn eigen stadje. Een stukkie kleiner dan Heerlen, maar voor hem kennelijk wel veel leuker.

Complimenten aan Theo Bovens. Onze gouverneur liet Ralf de vrijheid om er te solliciteren.  De buitenwereld zou Krewinkel afmaken, maar dat weerhield hem er niet van om Krewinkel zijn Kerkraadse droom na te jaren. En knap hoe hij de forse kritiek van zich af laat glijden.

Een compliment aan Emile Roemer die Ralf Krewinkel zo goed verving, dat de Heerlense raad de eigenlijke burgervader liever kwijt dan rijk was.

Compliment aan SP-voorman Ron Meijer. Hij had slechts enkele woorden nodig om Krewinkel politiek te vermoorden. Bijzonder, zijn directe vorm van communiceren. Laat weinig aan de verbeelding over. Bovens en Krewinkel tegen de muur, waarna die laatste het hazenpad koos.

Een bijzondere vermelding en groot compliment voor de mannen van de audiotechniek in Kerkrade.  Zo werd een besloten vergadering over een uiterst precaire zaak (een burgemeestersbenoeming) voor iedereen openbaar gemaakt.  Niks geheimhouding, iedereen moest meegenieten. Transparantie, daar houden we van!! Knap werk.

En de Limburgse media.  Dagblad de Limburger publiceerde als eerste het audio-lek, waar de ondergang van Krewinkel mee werd ingeluid.  L1 maakte vervolgens een snelle rondgang langs de Heerlense fractievoorzitters, die op hun beurt maar al te graag de strop om de nek van Ralf knoopten.

Ook een welgemeend compliment aan Petra Dassen, die haar lieve moeder achterna gaat in Kerkrade.  Twee keer was ze al beste burgemeester van een kleine gemeente (Beesel). En nu wil ze Kirchrao op de kaart zetten. Probeer maar eens over het Kerkraadse audio-debacle heen te gaan, qua landelijke bekendheid!

En aan ambitie geen gebrek. Dassen wil de zelfstandigheid van Kerkrade garanderen, tegen de lijn van Minister Olongren in, die haar benoeming nog moet bekrachtigen.  Over lef gesproken, top!

Last but not least bedank en complimenteer ik het publiek.  Op social media werd echt iedereen tegelijkertijd afgemaakt.  Krewinkel als domme sollicitant, Bovens als onnozele gouverneur die alles toeliet, Meijer als agressieve schreeuwlelijk. De media als hijgerige boosdoeners.  Iedereen werd de maat genomen. Fijn gedaan, weg met de frustraties.

Dan kunnen we nu mooi aan de vastelaovend.  Even ontsnappen aan de realiteit. Daar waren we wel aan toe na deze knotsgekke kwestie.  De compleminte!!

show auteur

Auteur: Sander Kleikers

Sportliefhebber met een informele en informatieve schrijfstijl

Sander Kleikers

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.