Home > Society > CHAPEAU 149: op naar het jubileumjaar

CHAPEAU 149: op naar het jubileumjaar

Volgend jaar bestaat Chapeau 25 jaar. Jézus, wat vliegt de tijd. Allemachtig. Terwijl het voelt alsof we gisteren zijn begonnen, althans met dezelfde ambitie om de kwaliteit van Limburg sterk in beeld te brengen.

We kijken optimistisch vooruit, hoewel er uiteraard genoeg zaken zijn die de vrolijkheid temperen. Zoals al die lockdowns en maatregelen. Maar bijvoorbeeld ook dat het drukpapier schrikbarend duur wordt. Papier wordt schaars, terwijl wij er zo van houden.

Niettemin, er is ook veel positiefs voor wie dat wil zien. Vorig jaar luidde de titel van onze kerst-editie Stille Nacht bij een stemmige foto van een jong koppel in een verlaten stad. Alles was dicht, iedereen zat thuis. Een jaar later zijn we er nog niet, maar in verhouding wel al een paar stappen verder. En voor 2022 hebben we veel mooie plannen, om ons ‘zilveren’ bestaan op te sieren. In deze kersteditie nemen we chef Hans van Wolde als coverthema. De feestdagen staan deels in het teken van gastronomie, uit of thuis, vandaar. Natuurlijk, er zijn gelukkig veel goede chefs in beide Limburgen. Maar Van Wolde is het afgelopen jaar in ieder geval de meest besproken chef, die ook in één keer twee sterren (terug)kreeg. Dus vinden wij een momentum om met hem de (tussen)balans op te maken.

Ook chef Jeroen Raes van restaurant Rozemarijn in hartje Maastricht zetten we in de schijnwerpers. En we gaan proeven bij de restaurants Nyde in Borgloon en Studio in Maastricht. Ook tonen we de nieuwe inrichting van La Butte aux Bois in Lanaken en de suites van Hotel Britannique in Maastricht.

Ook in Luik wordt aan de weg getimmerd in de horeca. Zoals in twee hotels die inmiddels het label dragen van het familiebedrijf Van der Valk. Directeur Marco Wohrmann praat over zijn aanpak daar.

In Beringen maken we een rondje langs de toeristische trekpleisters, zeker de locaties die er de laatste jaren zijn bijgekomen.

Het bouwbedrijf Jongen levert nog voor de feestdagen het nieuwe stadhuis van Heerlen op, van de hand van de internationaal gelauwerde architect Francine Houben. Een van de projecten waarmee het Limburgse bedrijf furore maakt.

Nog langer dan Chapeau bestaat het Verdrag van Maastricht. Het is liefst dertig jaar geleden dat de roemruchte Eurotop in Maastricht werd gehouden, in december 1991. Met Studio Europa Maastricht gaan we daar dieper op in, ook op de betekenis vandaag de dag.

En we haken in op de trend dat onder jongere mensen de belangstelling voor poëzie toeneemt. Dat is heuglijk nieuws en daarom praten we met Heerlenaar Merlijn Huntjes, die van dichten zijn beroep heeft gemaakt.

Kerstmis is tegenwoordig ook de tijd van cadeaus en menige vrouw is gecharmeerd van een mooi juweel. We brengen een selectie van de fraaiste juwelen die momenteel verkrijgbaar zijn. Geruststellend: wijn mag best van onze dr. Ludidi, die waakt over de gezondheid van onze lezers, maar stelt dat we ons met de kerstdagen wel een pleziertje mogen gunnen. Daar sluit ik me graag bij aan. Gezondheid!

Word CHAPEAU Club Member

Dit jaar mét jubileumkorting voor slechts 25 euro per jaar!

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.