Home > Culinair > In één klap twee Michelinsterren voor Hans van Wolde bij Brut 172

In één klap twee Michelinsterren voor Hans van Wolde bij Brut 172

Het nieuwe restaurant van Hans van Wolde, Brut 172 in Reijmerstok, krijgt meteen twee sterren van Michelin. Dat nieuws zou normaal pas maandag bekend worden bij de presentatie van de nieuwe gids 2021, maar de Engelstalige app van Michelin lekte vandaag per vergissing al uit.

Het zou spannend worden of Van Wolde met zijn nieuwe zaak 1 of 2 sterren zou krijgen. Met zijn vorig restaurant Beluga in Maastricht behaalde hij al 2 sterren. Maar de tijd was vanwege corona kort voor de inspecteurs van Michelin. In feite hebben zij maar tussen 1 juni en half oktober vorig jaar de gelegenheid gehad om bij Brut te gaan proeven.

Niettemin is Michelin erin geslaagd om een aantal keren in Reijmerstok op bezoek te gaan. En volgens hoofdinspecteur Werner Loens was dat voldoende om 2 sterren te geven.

„Dat lijkt vlug, maar we volgen Hans van Wolde natuurlijk al vele jaren en wij weten wat hij kan. Dit is een prachtige zaak met veel mogelijkheden.”

Enkele jaren geleden kreeg Nico Boreas kreeg ook 2 sterren na de opening van zijn nieuw restaurant Sabero in Roermond.

Brut heeft voor de komende maanden ruim tweeduizend reserveringen opstaan, maar Van Wolde weet net als de rest van de Nederlandse gastronomie nog niet wanneer de deuren weer open mogen.

Limburg telt nu 11 restaurants met een of meer Michelin-sterren:

Brut **
Valuas *
Brienen *
Marrees *
One *
Sabero **
Da Vinci *
De Leuf *
Tout à Fait *
Beluga *
Rantree *

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.