Home > Society > Beluga nu echt heropend

Beluga nu echt heropend

De overgang was er deze zomer, nadat Hans van Wolde en Danielle de Boer in juni al een afscheidsfeestje hadden gegeven. In juli en augustus konden de gasten van Beluga Loves You aan de Maas in Maastricht nog genieten van zowel gerechtjes van Hans van Wolde als ook van de nieuwe eigenaar Servais Tielman, die eerder al zes jaar in de keuken bij Beluga stond.

Met het (her)openingsfeest is de overgang nu compleet, vanaf nu zwaait Servais de scepter. Met natuurlijk een feestje voor leveranciers en collega’s uit de horeca, zondag komen de vrienden langs. En vanaf volgende week vol gas in het nieuwe concept. Servais zegt dat hij dicht bij het product wil blijven staan. „In Heerlen hebben we veel geëxperimenteerd, dat was een mooie fase. Nu gaan we voor stabiliteit. Fantastische producten die we met klassieke technieken bereiden naar een moderne smaak.”

De sfeer van de hippe gastronomische zaak wil Tielman erin houden „Die clubavonden die Hans wel eens organiseerde, dat gaan we niet doen. Maar we gaan wel voor een sfeer waarin je kunt relaxen en genieten, inclusief swingende muziek op de achtergrond. We hebben een uitstekend team, zowel in de keuken als in de bediening. En we brengen leuke kennismakingsmenu’s voor een interessante prijs. De Beluga-gangers moeten misschien wennen aan mijn smaak, hoewel ik zó lang met Hans heb gewerkt, dat dit niet zo moeilijk hoeft te zijn. En ik wil er ook mijn eigen invulling aan geven.”

En dat begon meteen met een eigen kaviaarlijn uit Italië. Samen met de champagne was dat al het summum van subtiele smaken.

„Het voelt goed”, zei good old Toine Hermsen. „Die jongen kan koken, heeft de juiste leeftijd en heeft een goed team. Moet lukken.”
En Hans van Wolde: „Natuurlijk zijn er dingetjes die ik anders zou doen. Logisch. Maar Servais moet het op zijn manier doen en dat kan hij.”

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.