Home > Limbourgeois > VIP-paviljoen Amstel Gold Race weer als vanouds gevuld

VIP-paviljoen Amstel Gold Race weer als vanouds gevuld

In 2020 was er geen Amstel Gold Race mogelijk vanwege de corona maatregelen. In 2021 was er wél een wedstrijd, maar dan een zonder publiek. Organisator Roy Packbier was dan ook benieuwd of er na twee jaar nog voldoende animo was onder Limburgse en Nederlandse bedrijven en ondernemers om aanwezig te zijn in het VIP-paviljoen.

Maar zijn verwachtingen werden overtroffen, want met bijna 1500 verkochte kaarten, was het een van de betere jaren voor het paviljoen. ,,Mensen snakken ernaar om elkaar weer te ontmoeten, en wij proberen daar een aangename setting voor te creëren”, aldus Packbier. ,,Daarnaast zijn de inkomsten uit het paviljoen ook gewoon noodzakelijk om de begroting van het hele evenement sluitend te maken.”

De Provincie Limburg, ook al jaren trouwe partner van de Amstel Gold Race, werd dit keer vertegenwoordigd door de gedeputeerden Stephan Satijn (Economie) en Madeleine van Toorenburg (Sport). ,,Het economisch belang van deze wedstrijd is enorm”, onderstreepte Satijn. ,,Niet alleen voor de lokale Valkenburgse ondernemers, maar ook voor het toerisme van Limburg in het algemeen.”

Volgens zijn collega van Toorenburg is dat zeker niet het enige belang dat van de Amstel Gold Race uitgaat. ,,We zien ook dat een groot evenement als dit, jongeren en ouderen aanzet om (extra) aan sport te doen, en dat is uiteraard altijd een doel op zichzelf.”

Martijn Wijnhoven, regiodirecteur van bierbrouwer Heineken mocht zich met meer dan honderd genodigden ook wel deels ‘medegastheer’ van het VIP-paviljoen noemen. ,,De Amstel Gold Race is nagenoeg het enige evenement waar we ons in de provincie met het merk Amstel profileren. Dat komt door de jarenlange connectie met de wielerwedstrijd. We hebben veel (horeca)relaties uitgenodigd. Hun willen we na de moeilijke jaren die we achter ons hebben liggen vooral ook een leuke middag aanbieden. Bij een goed glas Amstel kunnen dan toch ook even de lopende zaken worden besproken.”

Ook koersdirecteur van de dameswedstrijd Leontien van Moorsel beleefde een geweldige dag. ,,Toen Leo van Vliet me een paar jaar geleden vroeg om koersdirecteur van de dames te worden ben ik hier op ingegaan, maar wel op voorwaarde dat we de dames- en herenkoers stilaan gelijk gingen trekken. Dit jaar zijn de prijzengelden voor de eerste keer gelijk. Daar ben ik enorm trots op. En dat kan ook niet zonder de bijdrage van al deze partners en sponsors.”

Bekijk het fotoverslag van Frits Widdershoven.

Komende zaterdag en zondag is er een verslag vanuit het VIP-paviljoen te zien bij L1TV in het programma Limbourgeois

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!