Home > Society > Uit het Prestige Trendboek: PROBIOTICA

Uit het Prestige Trendboek: PROBIOTICA

Het Prestige Trendboek, een kleurrijk overzicht van de nieuwste trends op het gebied wonen, werken en lifestyle in een prachtig boek met hard kaft, is in Belgisch Limburg alweer jaren een begrip. In samenwerking met Chapeau heeft de uitgever dit jaar voor het eerst een grensoverschrijdende editie op de markt gebracht en is de inhoud van het boek gericht op zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Het boek omvat honderd trendsetters, waarvan Chapeau er vanaf vandaag elke week een voor u uitlicht. Vandaag: PROBIOTICA

Door onze moderne leefwijze en eetgewoonten krijgen we onbewust minder gezonde bacteriën binnen. Maar daar komt verandering in. Bio-supermarktketen Whole Foods ziet een kentering en tipt probiotica als nieuw ingrediënt dat in 2019 hoge toppen zal scheren.

GOEDE BACTERIËN
Whole Foods heeft opnieuw een lijst van belangrijkste voedingsmiddelen uitgebracht. De bio-supermarktketen werd in 1978 opgericht in de VS en is gespecialiseerd in hoogwaardige, en dus ook duurdere, voedingsmiddelen. Van een trendsetter gesproken. ‘Vreemde eend’ in de Whole Foods-lijst voor 2019 is probiotica, dat niet echt een voedingsmiddel is. Toch zijn deze goede bacteriën hot.

IN STIJGENDE LIJN
Probiotica zorgen voor een goede darmflora. Onrechtstreeks hebben de goede bacteriën invloed op de spijsvertering, op de stoelgang en ook op het immuunsysteem. We krijgen tegenwoordig maar weinig goede bacteriën binnen, wat zijn gevolgen heeft voor ons lichaam. Toch voorspelt Whole Foods opnieuw een stijging doordat heel wat influencers en chefs met probiotica aan de slag gaan.

NIEUW INGREDIËNT
Volgens Whole Foods zou probiotica in de toekomst meer en meer te vinden zijn in granola’s en energierepen. Ook andere merken en andere sectoren volgen aandachtig deze ontwikkelingen. Zo experimenteren al enkele cosmeticamerken met probiotica als nieuw ingrediënt.

______________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu