Home > Kunst en Cultuur > Dickensdagen Bilzen past programma aan

Dickensdagen Bilzen past programma aan

Elk jaar staat de Maastrichtse buurgemeente Bilzen in het teken van de Engelse schrijver Charles Dickens. Van 10 tot en met 12 december kunnen bezoekers weer genieten van de sfeer, bijzondere personages, muziek en licht. Want deze editie staat Bilzen ‘In het licht van Dickens’. Al moet er wel rekening gehouden worden met de verscherpte coronamaatregelen.

Schepen Peter Thijs (evenementen) geeft aan dat corona ertoe heeft gezet het over een alternatieve boeg te gooien. Zo maken de taferelen en shows plaats voor een feeërieke belevingswandeling en is Park Haffmans, een Engelse landschapstuin uit de 19de eeuw, voor de eerste keer onderdeel van de route.

Om drukte te voorkomen werkt de organisatie van Dickens dit jaar met reserveringen. Daarnaast is het verplicht om een Covid Safe Ticket, oftewel een QR-code, te tonen om een bandje te ontvangen waarmee je toegang krijgt tot de wandeling en horeca. Thijs: ,,Het Dickens-dorp dat we voorzien hadden met allerlei lekkernijen hebben we om de gekende reden moeten annuleren, maar de hartverwarmende hapjes en drankjes in onze plaatselijke horecazaken vormen een even knus alternatief.”

Dickens vindt 10 tot en met 12 december plaats in en rond het centrum Bilzen (BE) – visitbilzen.be/dickens

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu