Home > Branded content > Nobama Care: heerlijk wonen in een beschermde omgeving

Nobama Care: heerlijk wonen in een beschermde omgeving

De jonge Zuid-Limburgse zorgorganisatie Nobama Care timmert stevig aan de weg met hoogwaardige, eigentijdse woonvoorzieningen voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben. In Residentie Rothemermolen in Meerssen kom je helemaal tot rust.

Exclusief wonen in een groen- en bloemrijke omgeving aan het water, met volop mogelijkheden om te kuieren langs de Geul of anderszins te recreëren. Met slingerende wandelpaden, bloembakken die op een verhoging zijn geplaatst, zodat je er als bewoner ten volle van kunt genieten. Kers op de taart is een romantische, monumentale watermolen, daterend uit de negentiende eeuw. Die is nog volledig intact en zorgt er – al draaiende – voor dat je als bewoner helemaal tot rust komt. „Residentie Rothemermolen is een fijne, veilige en vertrouwde omgeving voor mensen die niet tegen al te veel prikkels kunnen”, vertelt zorgondernemer Maurice Hamers. Hij is directeur van onroerend goedbedrijf Gen Residenties en ontmoette Noor Nezami, bestuurder van Nobama Care, een aantal jaren geleden op het juiste moment om de residenties te voorzien van de best passende zorg. Nobama Care is een sterk groeiende Limburgse zorgorganisatie die hoogwaardige en service-gerichte zorg op maat levert. Zorg aan ouderen die 24 uur per dag zorg en begeleiding in de directe omgeving nodig hebben en voor wie thuis wonen dus niet langer verantwoord is. Gen Residenties ontwikkelt, bouwt en beheert; Nobama Care tekent voor de zorg.

Rijksmonument

Een van de zes locaties waar Nobama Care gehuisvest is, is Residentie Rothemermolen. De karakteristieke, oude, Limburgse watermolen waaraan het complex zijn naam ontleent, ontkwam zo’n tien jaar geleden op het nippertje aan de slopershamer. Het rijksmonument is volledig gerestaureerd en aangevuld met hoogwaardige nieuwbouw. Twee jaar geleden werd het vernieuwde, eigentijdse complex in gebruik genomen door Nobama Care.

„We zijn ruim vijf jaar geleden als kleine organisatie in Heerlen begonnen”, schetst Nezami de groei die zijn organisatie heeft doorgemaakt. „Inmiddels zijn we iets langer dan vier jaar open. We werken met zo’n tweehonderd zorgprofessionals en hebben een eigen behandelteam, bestaande uit een specialist ouderengeneeskunde en een verpleegkundig specialist.” In en rond Residentie Rothemermolen is de zorg goed geregeld. Je zou je er zomaar op vakantie kunnen wanen. De monumentale omgeving is, net als alle andere locaties van Nobama Care, van alle gemakken voorzien. Het complex telt 23 zorgstudio’s, die beheerd en verhuurd worden door Gen Residenties. Elke studio omvat een ruime woon- en slaapkamer en heeft een eigen badkamer, waardoor iedere bewoner volledige privacy geniet.

‘Vrienden van het huis’

Naast de privé zorgstudio’s, waar mensen geheel zelfstandig kunnen wonen, maar toch op elk moment van de dag – en nacht – de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben, beschikt de locatie over een aantal algemeen toegankelijke ruimtes. Daartoe behoren een enorme, van modern meubilair voorziene woonkamer en een professioneel uitgeruste keuken, die een mooie plek in de oude molen heeft gekregen. „De algemene woonkamer – bestaande uit diverse zitruimtes – is zodanig ingericht dat je elkaar niet in de weg hoeft te lopen”, legt Noor Nezami uit. „Onze bewoners kunnen er als ze dat willen ongestoord hun familieleden, vrienden of andere gasten ontvangen. Net zoals ze dat thuis altijd hebben gedaan.”

Dat thuisgevoel wordt verder versterkt door het feit dat het personeel zich opstelt als ‘vrienden van het huis’. Nezami: „Als je in onze locaties rondloopt, mag je niet de indruk krijgen dat je in een verpleeghuis bent, terwijl we wél 24 uur per dag verpleeghuiszorg leveren. Onze medewerkers dragen geen uniformen.”

Geen wachtlijsten

De belangstelling voor de exclusieve vormen van wonen die Nobama Care biedt is groot, aldus Nezami. „We hebben geen wachtlijsten. Die willen we ook niet, dus zijn we constant capaciteit aan het creëren. We zijn in Zuid-Limburg alweer geruime tijd een belangrijke leverancier van zorg als het gaat om kleinschalige, geclusterde woonvormen.”

Bij Nobama Care wordt zeventig procent van de zorggelden besteed aan directe zorgverlening. „Dat is ruim boven het gemiddelde. Hierdoor is onze personele bezetting veel beter georganiseerd en kunnen we de kwaliteit bieden die we nastreven. Het mooie is dat je daar niet meteen iets van merkt. In onze huizen is alles erop gericht dat de bewoners zoveel mogelijk zelf de regie over hun leven voeren.”

„Wij proberen ons zoveel mogelijk in te leven in onze bewoners”, vult Nezami aan. „Zou ik het zelf ook zo willen? Zo nee, wat moet er dan anders? Wij stellen onze bewoners in staat hun thuisgewoontes mee te nemen naar de nieuwe locatie. Hou je van een glaasje wijn? Dan regelen we dat! Vind je het heerlijk om voor het eten even te borrelen? Gezellig! Onze bewoners bepalen de agenda, niet wij. Wij zijn immers te gast bij hen.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.