Home > Branded content > Een website anno 2023 is zoveel meer dan een onlinevisitekaartje

Een website anno 2023 is zoveel meer dan een onlinevisitekaartje

Bedrijven online naar een hoger niveau tillen. Voor RUDY CEULEMANS (44), mede-eigenaar van Wemessage Zuid, begint dat altijd met een persoonlijk intakegesprek. Veel sparren en vooral meedenken met de klant, om diens wensen op korte en lange termijn concreet te krijgen en zo gezamenlijke successen (conversies) te behalen.

Bij zo’n eerste gesprek vertellen ondernemers weleens, dat ze ‘iets moeten doen met social media’ (Facebook en Instagram). „Dat hebben ze dan vaak van vrienden en be-kenden gehoord”, zegt Ceulemans. In een vervolggesprek praat hij daar dan met de klant over verder, om uiteindelijk – samen – tot een goede online-strategie voor het bedrijf te komen. „Social media zijn leuk voor de branding van je bedrijf… maar durf die gedachte voor de start los te laten,” zeg ik dan. „Begin bij de basis: je website. Die is anno 2023 zoveel meer dan een online-visitekaartje. Zorg dat je website bekend wordt op dé plek bij uitstek waar mensen zoeken naar diensten en producten, in plaats van via de social media zélf op zoek te gaan naar klanten. Die plek is Google: daar zijn mensen op zoek naar aanbie-ders. Met de juiste tools en inspanningen komt je website uiteindelijk op pagina 1 te staan binnen Google.” Dit soort vertrouwelijke (advies)gesprekken blijft Ceulemans met zijn klanten voeren om de gewenste doelstellingen tegen het maximale rendement uit de markt te halen. Gevonden worden is één, bezoekers(verkeer) naar je web-site krijgen is twee. Als je als ondernemer een website laat ontwerpen, die vervolgens niet aanzet tot actie, is dat weggegooid geld, stelt Ceulemans. „Wat heb je immers aan een kroeg waar dagelijks honderd mensen aan de bar staan, die vervolgens niks consumeren?” Bij succesvol-le hedendaagse websites speelt UX marketing (de User Experience) een belangrijke rol. Ze zijn eenvoudig, effectief en efficiënt gebouwd en ingericht, om zo in te spelen op de koopbehoefte (wensen) van de bezoeker. Ceulemans: „Elke klant beslist binnen zeven seconden om te blijven of niet, dus je moet er een goed gevoel bij krijgen – beleving – om te blijven ‘hangen’. Wat je als ondernemer wil is tot een zo hoog mogelijke conversieratio te komen. Ik help mijn relaties graag om tot een ontwerp en plan te komen, die de bezoeker van de website tot actie aanzet. Denk aan een brochure aanvragen, contact opnemen of, helemaal mooi: een aankoop doen!”

 

hide auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.