Home > Branded content > Noir+: Dé boetiek voor curvy (m)ode

Noir+: Dé boetiek voor curvy (m)ode

Na jarenlang succesvol meerdere kledingwinkels te hebben gerund, openden Renée Reinders (31) en Liesbeth Bertens (33) in maart 2020 Noir Plus. Dat is Noir met een maatje meer.

Toen Renée in 2013, na een studie in Spanje, terugkeerde naar Nederland, opende ze Noir. Dit concept – inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Maastricht – telt anno 2020 maar liefst vier shops, waarvan Noir Plus, met merken als Selected Femme Curve, Juna Rose, Xandres Gold, Exxcellent een unicum op het gebied van plussize fashion, de meest recente nieuwkomer is. Renée merkte dat er bij de reguliere Noir veel vraag was naar grotere maten, die zij op dat moment niet konden bieden omdat veel merken maar tot maat 42 gaan. Dat voelde voor haar erg frustrerend en oneerlijk. „Iedere vrouw verdient het om er modieus uit te zien en zich goed te voelen. In welke maat dan ook.” Met die gedachte constateerde de Noir-eigenaresse een gat in de markt. Waar de reguliere boetieks vaak stoppen bij maat 42, gaat Noir Plus verder tot confectiemaat 52/54. Hierbij trekt ze het stijltje waar Noir om bekend staat − minimalistische, nonchalante doch stijlvolle mode met een Scandinavische twist − door naar haar plussize store.

„Bij plussize-merken wordt er veel meer aandacht besteed aan de natuurlijke vormen van een vollere vrouw. Zo is er meer ruimte bij de boezem en de armen waardoor de kleding veel mooier valt. Dus draag je een maat 42 van Noir Plus, dan valt deze anders dan maat 42 uit een reguliere shop.”Voor de nabije toekomst hopen Renée en Liesbeth dat er meer merkaanbod komt in de plussize-modewereld. „Dat is nu nog vrij beperkt en dat vinden we jammer. Iedereen heeft recht op voldoende keuze.” Ook sporen ze vrouwen aan om zichzelf niet in een plussize-hokje te duwen, maar vooral te kijken hoe een kledingstuk staat. Zo hebben veel vrouwen de neiging om een maat kleiner te kopen omdat dit een goed gevoel geeft, terwijl het vaak écht mooier is om een maat groter te dragen. „Kijk niet naar het label, je bent zoveel meer dan de maat die je draagt.”

 

Wycker Brugstraat 45, Maastricht (NL) – shopnoir.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.