Home > Branded content > Groots in ideeën, groter in wonen

Groots in ideeën, groter in wonen

Je zou het het best bewaarde geheim van Maastricht kunnen noemen. Hoewel Groter in Wonen al een flinke geschiedenis heeft, is de interieurwinkel namelijk nog bij velen onbekend. Zonde, want met 6.000 m2 aan inspiratie heeft de winkel zóveel te bieden.

Stefan en Lotte moeten er allebei om lachen, want ze horen het maar al te vaak als iemand binnenkomt: ‘Wow, wat een aangename verrassing!’. De locatie op een industrieterrein in Maastricht Noord roept namelijk bij velen de associatie van een groothandel op, en niet die van een woonwinkel. „Oorspronkelijk was het dat ook, in een ver verleden. Maar dat is het dus al lang niet meer. Toch zijn we nooit van locatie veranderd, want we zitten hier juist zo goed. We hebben de ruimte en we zitten pal aan de P&R én het treinstation van Maastricht-Noord. Ideaal!”, vertelt Stefan, die samen met zijn vrouw Lotte aan het roer staat bij Groter in Wonen. Hij is vooral ‘constant aan het ondernemen’, aldus Lotte, en zij ontfermt zich over het creatieve stuk: de inkoop en styling van de enorme winkel.

Uitgebreid menu

Nou ja, winkel: dat doet het bedrijf eigenlijk tekort. Een paar generaties geleden begon de zaak als Megroma, maar sinds 2015 is ze volledig in handen van het huidige duo. Inmiddels is het een woonbeleving, inclusief interieuradvies, eigen montagedienst en zoveel meer. In de enorme zaak loop je van de ene stijlstudio naar de andere, en kom je meubels en accessoires tegen van onder meer Bodilson en Design On Stock, maar ook Bert Plantagie en Leolux. Een uiteenlopende combinatie van merken en stijlen, maar het werkt. „Ik vergelijk ons vaak met een restaurant, met een uitgebreide menukaart. Een klant kan bij ons één gang kiezen, door bijvoorbeeld een meubel te kopen, of een stylist langs te laten komen voor een interieuradvies, maar hij kan ook voor het zes-gangenaanbod gaan. Want zo ver gaat het: we kunnen werkelijk alles uit handen nemen, door te beginnen met advies, vervolgens een ruimte in te richten om af te sluiten met een tot in de puntjes uitgevoerde montage. Daarbij laten we geen detail achterwege. Bij de oplevering wordt ook qua styling aan alles gedacht: gordijnen, vloeren, accessoires, we nemen het allemaal mee”, vertelt Stefan enthousiast. „We leveren ook maatwerkoplossingen, dat is een voorbeeld van hoe we steeds verder gaan in het invullen van de wensen van onze klant. Flexibiliteit staat bij ons voorop.”

Bioscoop voor de kinderen

Deze persoonlijke aanpak wordt gewaardeerd, net als de lokale aanwezigheid. Lotte: „We rijden met onze Groter-in-Wonen-auto’s heel Limburg door, om mensen van passend advies te voorzien. Ook werken we veel samen met partijen uit de buurt. Zo hebben we stalen deuren en ramen van een van onze partners in onze stijlstudio’s. Dat werkt prettig, zowel voor ons als voor de klant.” Een ander goed voorbeeld van zo’n lokale samenwerking is zichtbaar op de eerste verdieping in de winkel, waar de focus op ontspanning ligt. Hier is vooral aandacht voor relaxfauteuils en slapen. Verscholen achter een zware deur is een heuse bioscoop ingericht, waar de kinderen zich met een film kunnen vermaken terwijl de ouders winkelen. Een perfecte illustratie van het onbezorgde winkelen dat Stefan en Lotte nastreven, maar ook van nog een lokale samenwerking.

Lavazza-bar

De ondernemers vertellen honderduit over de plannen die ze nog hebben, met hier weer een nieuw hoekje, daar weer een nieuw idee en veel nieuwe merken. „Er komt veel nieuw Dutch Design aan”, verklapt Lotte. „Ik moet Stefan wel eens afremmen, hij loopt over van de ideeën. Maar dat heeft er ook voor gezorgd dat we zo enorm gegroeid zijn de afgelopen jaren, dus het werkt natuurlijk wel.” Het bedrijf heeft inmiddels 43 vakmensen in dienst en heeft sinds kort een tweede vestiging in Gronsveld. Deze richt zich nu nog voornamelijk op vloer- en raambekleding. „Maar ook daar hebben we nieuwe plannen voor”, vult Lotte gauw aan. Het koppel mijmert verder over de toekomst, genietend van nog een verse kop Lavazza in de eigen koffiebar. Want die is er natuurlijk ook.

Galjoenweg 35, Maastricht (NL) – groterinwonen.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu