Home > Branded content > Ontdek Venlo met Operazanger Sef Thissen

Ontdek Venlo met Operazanger Sef Thissen

Vraag Venlonaar Sef Thissen wat zijn stad zo bijzonder maakt, en het antwoord luidt: de bijzondere sfeer van het historische centrum, in combinatie met een spectaculaire ligging aan de Maas.

Maar liefst vijf avonden staat de in Venlo geboren en getogen operaster Sef Thissen in september voor een ‘uitverkocht huis’ op De Markt in Venlo met Viva Classic Live. Het muzikale spektakel beleeft dit jaar zijn tienjarig jubileum en verwelkomt in totaal zo’n 10.000 bezoekers.

Thissen, die het levenslicht zag in 1973, is trots op het feit dat zoveel liefhebbers van opera en operette – goeddeels afkomstig uit België, Duitsland en de Randstad – omwille van zijn zangkunst een bezoek brengen aan de stad die hem zo na aan het hart ligt. Hij zou het een hele eer vinden als een groot deel van deze mensen ook de kans grijpt om het authentieke Venlo, met zijn vele gezellige terrassen en bijzondere straten, beter te leren kennen, laat hij weten.

Zelf struint de operaster in zijn vrije tijd graag door de kleine, sfeervolle straatjes in het centrum, die speciaal lijken te zijn gemaakt om je te laten ontsnappen aan de drukte van alledag. Met name de ‘Festina Lente Straatjes’, drie straten vol met kleine winkels met een onderscheidend aanbod, behoren volgens de bariton tot de best bewaarde geheimen van zijn stad. „Het zijn bij uitstek plekken om de Venlose sfeer van weleer op te snuiven en tevens de beste manier om Venlo écht te leren kennen. Als ikzelf in het buitenland ben, sla ik als het even kan ook altijd een zijstraatje in.”

De Venlonaar in hart en nieren wijst zijn publiek ook graag op de mogelijkheid om zijn stad op een meer eigentijdse manier te ondergaan. Bijvoorbeeld op een van de terrassen langs de mondaine Maasboulevard, een andere wereld op slechts een steenworp van het oude centrum. Zeker wanneer de zon uitbundig schijnt gaan de Venlonaren er zelf graag naartoe om onder het genot van een mooi glas wijn of een goedgemaakte cocktail te genieten van pareltjes van moderne architectuur en een spectaculair uitzicht op het water. „In Venlo nemen we de tijd om van het leven te genieten. Spooi dig lankzaam, gebroek diene kiebus, zeggen we hier. Wat zoveel betekent als: haast je langzaam, doe alles met verstand.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.