Home > Society > De Bamboecheurs presenteren: Great Gatsby Gala Maastricht

De Bamboecheurs presenteren: Great Gatsby Gala Maastricht

Mannenclub de Bamboecheurs (Maastrichts voor ‘pierewaaiers’) begon ruim tien jaar geleden als een grap. Inmiddels telt de club 38 leden en heeft ze tal van evenementen op haar naam staan. Na ruim een jaar ‘stilzitten’ als gevolg van de coronacrisis, is de behoefte aan een nieuw evenement groter dan ooit, en dus lanceert de Maastrichtse mannenclub hét Great Gatsby Gala in Maastricht.

Dat gala, dat plaatsvindt op 20 november, staat volledig in het teken van ‘een leven post covid’ en samen vieren dat het allemaal – hopelijk – weer wat losser mag. En daarvoor wordt alles uit de kast getrokken: decor, vertier en muziek – live jazz, bands, dj’s en zangers/zangeressen – nemen je gedurende de avond geleidelijk mee van de jaren ‘20 van de vorige eeuw – toen F. Scott Fitzgerald zijn wereldberoemde roman schreef – naar de jaren ‘20 van deze eeuw. Het wordt een heus circus, voor mannen én vrouwen.

,,Het idee voor een dergelijk feest zat al lang in de pijplijn’’, vertelt Roel Clermonts, voorzitter van de Bamboecheurs en tevens van de commissie van het gala. ,,Jarenlang organiseerden we Club Moustache, een evenement voor louter mannen, gerelateerd aan Movember (no shave november, een maand van social awareness voor kanker bij mannen en alle gevolgen daarvan, red), maar we waren toe aan wat nieuws.’’

In aanloop naar het Great Gatsby Gala gaat de organisatie ervan uit dat in november afscheid is genomen van het gros van de Covid-maatregelen. Mocht dat niet het geval zijn, dan zal het gala verplaatst worden naar het voorjaar van 2022. Daarna is het de bedoeling dat het gala – eventueel in aangepaste vorm – jaarlijks terugkeert.

Hoewel het Great Gatsby Gala – net als de andere evenementen van de Bamboecheurs – volledig in het teken staat van plezier, overweegt de organisatie er ook een meer zakelijk aspect aan te koppelen in de vorm van een netwerkmoment voorafgaand aan de festiviteiten.

Kaartjes voor het gala zijn vanaf 20 juni te koop via greatgatsbygala.nl. Tickets kosten 65 euro per stuk (excl. btw), maar er zijn ook groepstickets verkrijgbaar.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.