Home > Society > Veel lofuitingen voor Hans Snijders 

Veel lofuitingen voor Hans Snijders 

Veel bekende gezichten uit de culinaire wereld waren er bij het afscheid van chef-kok Hans Snijders op Château Neercanne in Maastricht. Ruim 39 jaar heeft hij gewerkt op deze prestigieuze locatie en nu gaat hij met pensioen.

Veel bekende chefs hebben er hun leerschool doorlopen zoals Richard Ekkebus, Jef Schuur, Lars van Galen, René Brienen, Pascal Jalhay, Alex Clevers en Camiel Henning. Sommigen waren persoonlijk bij het afscheid, anderen uit soms het verre buitenland stuurden een videoboodschap.

Uit al hun reacties bleek dat Hans Snijders een strenge maar wel heel goede leermeester was, tegen wie ze opkeken. Zelf memoreerde de vertrekkende chef veel roemrijke momenten in zijn carrière waaronder de twee Europese topconferenties, waarbij hij kookte voor de presidenten Mitterrand en Giscard d’Estaing, de bondskanseliers Helmut Kohl en Helmut Schmidt, premier Margareth Thatcher en vele anderen, die waren uitgenodigd door Koningin Beatrix op Neercanne.

„Toen ik hem in 1980 aannam, had ik aan één gesprek voldoende”, vertelde Camille Oostwegel  sr. „Ik gaf hem alle vertrouwen en heb me nooit met de kaart bemoeid. Het feit dat we vorig jaar de Michelin-ster na zoveel jaren zijn kwijtgeraakt, vind ik een vergissing van de inspecteurs. Ik vertrouw erop dat we binnen een paar jaar die ster weer terug hebben.”

Het is de tijd van afscheid nemen bij de huizen van de familie Oostwegel. In het najaar zwaaide Peter Harkema af als directeur van Neercanne. En op 10 februari neemt Camille Oostwegel sr. zelf afscheid, na 40 jaar aan het roer van het bedrijf te hebben gestaan. „Op 30 december hebben we een paar uur bij de notaris gezeten, want er moesten veel akten passeren. Camille jr. is nu de baas en eigenaar. We hebben er tien jaar naar toe gewerkt, dus het voelt heel goed. Een nieuwe periode breekt aan met de nieuwe generatie, en zo hoort het ook te gaan.”

Zijn zoon voegde er aan toe: „We hebben er zin in, we gaan er vol tegenaan met een heel goed team. Met de nieuwe chef Gilbert von Berg gaat Neercanne opnieuw glorierijke tijden tegemoet.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu